2021. június 13., Antal Anett

Mindenki ügye

#kormány #koronavírus #járványügyi intézkedés #iskola

Titkolja a kormány, hogy az óvodák, iskolák újranyitása óta hányszor volt szükség járványügyi intézkedésre

Székely Zoárd 2021.05.26. 10:23

Több jelzés is érkezett arról, hogy megfertőződtek a diákok, de hivatalos járványügyi intézkedés nem történt.

Nem hajlandó elárulni a kormány, az óvodák és az általános iskolák alsó tagozatainak április 19-ei, majd a felső tagozatok és a középiskolák május 10-ei megnyitása óta hány esetben volt szükség valamilyen járványügyi intézkedésre koronavírus-fertőzések miatt – számolt be róla a Népszava.

 

A lap az elmúlt hónapban többször is kereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát (Emmi), de tájékoztatást eddig nem kaptak.

Korábban a koronavírus tájékoztató oldalon napi szinten közölték az aktuális iskolai-óvodai adatokat, ám

az utóbbi hetekben ezek már egyik tájékoztató anyagban sem szerepelnek.

Csak Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár említette meg egyszer az operatív törzs május 7-ei online sajtótájékoztatóján, hogy a fokozatos nyitás miatt „alacsony a járványügyi intézkedéssel érintett óvodák és iskolák száma, ahol csak szórványosan egy-egy osztályra, csoportra nézve kellett eljárni”.

 

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetéhez (PDSZ) több jelzés is érkezett például arról, hogy egy-egy diák megfertőződött, de hivatalos járványügyi intézkedés nem történt.

Azt mondták az érintett tanulóknak, hogy maradjanak otthon és gyógyulgassanak, de hivatalosan nem rendeltek el karantént számukra és az osztálytársaikat, családtagjaikat sem tesztelték

– mondta a lapnak PDSZ egyik vezetője, Nagy Erzsébet. Szerinte az alacsony számok annak is „köszönhetőek”, hogy nincs se tesztelés, se kontaktkutatás.

 

 

Címlapfotó: MTI/Mohai Balázs

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló