2024. február 23., Alfréd

Mindenki ügye

#fidesz #ukrajna #háború #budai gyula

Teljes elmebaj, de egy fideszes képviselő szerint Zelenszkij beavatkozik a magyar választási kampányba

Nagy Donát 2022.03.26. 14:59

Az ukrán elnök abban bízik, hogy a magyarok egyértelműen kiállnak az orosz invázió ellen, de Budai Gyula szerint természetesen ezt csak a magyar baloldal kampánya miatt teszi.

Nemgég Volodimir Zelenszkij Magyarországot bírálta a semleges álláspontja miatt, Orbán Viktor miniszterelnököt pedig személyesen is megszólította az ukrán elnök, amikor csütörtök este beszédet tartott az Európai Tanács brüsszeli csúcstalálkozóján.

Az Oroszország elleni szankciók kiterjesztését kérte és azt mondta: Magyarországnak egyszer és mindenkorra el kell döntenie, hogy ki mellé áll.

Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője, egykori elszámoltatási kormánybiztos szombaton azt írta a közösségi oldalán az ukrán elnök szavaira reagálva:

Miközben Magyarország és magyar emberek segítenek a háború elől menekülő ukrán állampolgároknak, Zelenszkij ukrán elnök nyíltan beavatkozik a magyar választási kampányba, a baloldali ellenzék mellett!

1127929
Fotók: photo.unian.info

 

A HVG azt írja, hogy rajta kívül több más fideszes politikus és kormánypárti beszélő fej is kritizálta az ukránok nemzetvédelmét. Rákay Philip szerint például az ukrán elnök és Márki-Zay Péter ugyanabból az amerikai kottából játszik. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pedig slendrián így fogalmazott:

Szerintem a stílusról most ne beszéljünk. Nem mintha ne lenne véleményem az ilyen típusú személyeskedésről, de mivel az elnök úrnak az országa háborúban áll, ezért a stílust és a személyeskedést most tegyük félre.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló