2021. május 11., Ferenc

Mindenki ügye

#karácsony gergely #előválasztás #ellenzéki összefogás #miniszterelnök #dobrev klára

Telex: Karácsony Gergely és Dobrev Klára is indulni fog a miniszterelnöki előválasztáson

ugytudjuk.hu 2021.04.28. 12:38

Hamarosan megtörténhetnek a bejelentések.

Ugyan a hivatalos bejelentés még várat magára, a Telex információi szerint biztosan indulni fog Karácsony Gergely és Dobrev Klára is az ellenzéki előválasztáson a közös miniszterelnök-jelöltségért. Budapest főpolgármestere néhány hét múlva, az Európai Parlament DK-s alelnöke viszont napokon bejelentheti a hírt.

 

A helyzet Dobrev Klára esetében tűnik egyértelműbbnek, a lap szerint Gyurcsány Ferenc felesége nemcsak maga döntött, hanem a DK megfelelő fórumai már a múlt hétvégén megerősítették jelöltségét, a bejelentés pedig napokon belül megtörténhet, amint erre a párt embereinek Facebook-posztjai is utalnak:

dobrev_karacsony-máthé-zoltán-mti
Fotó: Máthé Zoltán / MTI

Karácsony Gergely esetében szintén volt olyan terv, hogy már május első napjaiban bejelenti az indulását, úgy tudják azonban, hogy a főpolgármester a járványügyi helyzetre tekintettel inkább kivárna a nyár közepéig.

A jelenlegi járványhelyzetben, illetve, amíg az nem csillapodik Budapesten, addig nem kívánok hatalmi kérdésekkel foglalkozni

– hárította el a Telex kérdését a főpolgármester.

 

Karácsony és Dobrev belépője már csak azért is tűnik sürgetőnek, mert más ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei már javában kampányolnak. Sokáig kész ténynek volt tekinthető, hogy Karácsony az, akinek a legnagyobb esélye van Orbán Viktor kihívójaként, rendre a legnépszerűbb ellenzéki politikusnak mérték.

 

Via ugytudjuk.hu

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló