2024. február 29., Elemér

Mindenki ügye

#benzin #üzemanyag #benzinár #üzemanyagár

Szigorodtak a tankolási szabályok, hogy kitartson az üzemanyag a kutakon

Nagy Donát 2022.06.24. 07:15

A Mol 50 literben maximalizálta a kiadható mennyiséget.

 

Péntek reggeltől újabb korlátozást vezettek be az üzemanyagokra a Mol-benzinkutakon, írja az Ugytudjuk.hu.

A töltőállomásokon magyar rendszámú személyautóval maximum 50 litert lehet tankolni hatósági áron, üzemanyagkannába pedig kizárólag piaci áron lehet tölteni.

Utóbbi esetet a kutak hol így, hol úgy kezelték, ahogy a rendszám (és forgalmi) nélküli robogók helyzete sem volt egyértelmű.

 

A portál úgy tudja: ha valaki autóba és kannába is tankol, akkor a kasszánál mindkét esetben a piaci árat kell fizetnie, nem fognak ezen variálni. Ez péntektől 779 forint literenkénti árat jelent a benzinnél, gázolajnál pedig 833 forintot. 

 

Frisstés: az OMV hasonló korlátozásról döntött. Facebook-oldalukon on azt írták, péntek 11:00-tól kezdődően megváltozik a kisnyomású kútoszlopokon egyszerre kiadható hatósági áras üzemanyagok mennyisége. "A kiadható üzemanyag mennyisége gépjárműbe alkalmanként maximum 50 liter, ez alól kivétel OMV MaxxMotion Super 100plus és OMV MaxxMotion Diesel üzemanyag. Kannába üzemanyag kizárólag piaci áron vásárolható. Egyes töltőállomások a fentiektől eltérő korlátozásokat is alkalmazhatnak" – áll a közleményben. Az OMV hálózat töltőállomásain érvényben lévő intézkedések ezen a linken érhetők el.

 

 

(Címlapkép: MTI)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló