2023. június 5., Fatime

Mindenki ügye

#ukrajna #szavazászavazatvásárlás #partizán

Szervezetten utaztatják az ukránokat, hogy Magyarországon szavazzanak a megfelelő pártra, pénzért

Nagy Donát 2021.05.07. 08:24

A helyieket sokszor megfenyegetik, hogy ha papíron nem lakhatnak náluk a külföldiek, akkor ők meg nem kaphatnak közmunkát.

Üres telkekre, vagy omladozó tanyákra tömegével jelentenek be, magyarul néha szinte alig beszélő kettős állampolgárokat az ukrán határ közelében. Hogy ennek mi értelme? Magyarországi lakcímmel így meg is jelennek a helyi választói névjegyzékben, azaz szavazhatnak is a választásokon - írja a Telex a Partizán tegnap megjelent videója kapcsán.

 

 

A lap szerint településenként akár több száz emberről is beszélhetünk, akiket a telkek, vagy házak magyarországi tulajdonosai némi pénzért cserébe „befogadnak”, aztán a választás napján kisbusszal hoznak át szavazni.

 

Mivel a vásárolt szavazók sokszor még magyarul sem tudnak, olykor kis cetlire írják nekik, mit kell majd behúzni a szavazólapon.

 

Gulyás Márton a dokumentumfilmjében bemutatja, hogy gyakorlatilag az erdőbe vannak bejelentve papíron az emberek. De van olyan is, amikor a szavazatvásárló párt szervezői vesznek településenként egy-két ingatlant, és ezekbe – a sokszor szintén lakatlan – lakásokba jelentenek be rengeteg embert embert.

 

Sőt, még a nyugdíjat is itt tudják a csaló tömegek felvenni. A videóból kiderül, egész bűnszervezet ment rá Ukrajnában, hogy például gyári munkásból csinálnak hamis papíron gyárigazgatót, majd egy korábbi, országok közti egyezmény miatt a magyar nyugdíj-folyósítónál megállapítanak az illetőnek egy magas nyugdíjat itthon (amit nem a kinti keresete alapján állapítanak meg, hanem a magyarországi KSH-s átlagok alapján), amiből továbbra is Ukrajnában él.

 

További részletek a Partizán dokumentumfilmjében.

 

(Címlapképünk illusztráció, forrás: MTI)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló