2024. július 13., Jenő

Mindenki ügye

#gődény györgy #vírusszkepticizmus #koronavírus #átverés #álhír #lenkei gábor

Százmilliókat kaszált a hiszékenyeken Gődény és Lenkei

Nagy Donát 2021.06.02. 07:41

Piszkosul megéri vírusszkeptikus tanokat hirdetni.

A magyarországi járványkezelés egyik sajátos eszköze volt, hogy a kórházak valós helyzetét igyekeztek elzárni a nyilvánosságtól. Az orvosok, kórházi dolgozók elvétve szólalhattak meg nyilvánosan, a lakosság így nem kaphatott valós képet a kórházban dolgozók erőfeszítéseiről és munkakörülményeiről – kezdi cikkét a G7.


Ezzel szemben hatalmasat mehettek a járványszkeptikus orvos-celebek. A koronavírus-járványt bagatellizáló, összeesküvés-elméleteket propagáló Lenkei Gábort vagy Gődény Györgyöt százezrek követhették a közösségi oldalakon, ami busás hasznot hozott számukra.

 

Miközben ugyanis az ápolók a járvány alatt alacsonyabb jogi státuszba kerültek, és sokaknak a fizetése is csökkent, az orvos-celebek tevékenysége milliárdos forgalomnövekedést generált a cégeikben.

lenk
Lenkei Gábor
Fotó: Youtube

 

Lenkei Gábor például a járvány tavalyi megjelenésekor többek között azt mondta több mint kétszázezer követőjének a Facebookon, hogy “belefeküdhetek egy kád koronavírusba, akkor sem lesz semmi bajom”. A tízezerszámra megosztott posztjaiban az állt, hogy csak a média hazugsága, hogy a vírusok veszélyesek. Szerinte a nagy dózisban felvett különböző vitaminok simán megvédenek a vírustól.

Csakhogy Dr. Lenkeinek anyagi érdeke fűződik az ilyen állításokhoz, ugyanis egy vitaminokat forgalmazó cégcsoport tulajdonosa.

A szerepléseinek hála tavaly jelentősen, mintegy 60 százalékkal nőtt a Lenkei-érdekeltségek forgalma, amik hatalmas, összesen közel 3,5 milliárd forint árbevételt értek el. A cégcsoport profitja így több mint 2,5-szeresére nőtt.

 

A cikk megjegyzi, hogy az ÁNTSZ 2008-ban 18 Lenkei-féle vitaminterméket tiltott be egészségkárosító hatásuk miatt, hiszen például az egyik bevizsgált készítményében lévő B és E vitamin szintje hétszeresen lépte át az engedélyezettet.

 

De Gődény György szerepvállalása is milliárdos árbevétel-növekedéshez segített egy étrend-kiegészítőket forgalmazó céget. A Nutriversum árbevétele a járvány előtti évben, 2019-ben 600 millió forint volt, tavaly azonban közel háromszorosára, 1,77 milliárd forintra nőtt. Ő korábban egyébként az államot százmilliókkal megkárosító kamupárt-üzlet egyik főszereplője is volt már.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló