2024. június 21., Alajos Leila

Mindenki ügye

#oktatás #pénz #egyetem #főiskola #állami #finanszírozott

Senki sem kerül át államiról fizetős képzésre az egyetemeken

Nagy Donát 2021.09.08. 08:17

Közelednek a választások, a kormánypárt pedig messze nem olyan népszerű a fiatalok között, mint az időseknél. Talán majd most.

Továbbra is állami finanszírozásban folytathatja tanulmányait az a nagyjából ötezer felsőoktatási hallgató, aki tavaly nem teljesítette a feltételeket, és önköltséges képzésre került át – jelentette be a családokért felelős tárca nélküli miniszter.

D_SOS20210907009
Sajtótájékoztató a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs üléséről, fotó: MTI/Soós Lajos

 

Az MTI cikke szerint Novák Katalin ezt azzal indokolta, hogy az előző tanévben távoktatás volt, és elképzelhető, valaki emiatt nem tudta az elvárt teljesítményt nyújtani.

 

Beszámolt arról is, hogy a kormány több mint 600 millió forinttal támogatja a Nemzeti Művelődési Intézet kezdeményezését, amely szerint szakköröket kell hirdetni azoknak, akiket érdekelnek a hagyományos magyar szakmák, mint például a gyöngyfűzés, a hímzés, a csipkeverés és a mézeskalácssütés.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló