2021. május 11., Ferenc

Mindenki ügye

#eger #rádió #best fm

Mészáros Lőrinc régi bizalmasa lett a Best FM rádió új tulajdonosa

2021.04.27. 14:00

Egy másik változás a rádiónál, hogy több vidéki adóját hálózatba kapcsolták a Budapestivel.

Megint tulajdonost váltott a korábban Andy Vajna kormánybiztos érdekeltségében lévő Best FM rádió. A médiaszolgáltató Best Radio Kft. eddig Halmi Tamás tulajdonában volt – aki egyben vezető tisztségviselő volt a Mészáros Lőrinc nagyvállalkozó érdeketségébe tartozó Opus Global Nyrt.-ben is –, de március 18-tól már Sakalj (Szakály) Ferencnek hívják a rádió birtokosát – számolt be az mfor.hu.

 

A kanadai címre bejelentett Sakalj a Mészáros Lőrinc cégei által szponzorált eszéki focicsapat igazgatósági elnöke, de ő az egyik tulajdonosa a jelenleg is a felszámolás alatt álló City Mail Kft.-nek. A médiához tehát eddig nem sok köze volt a Best Radio Kft. új tulajdonosának. A Menedzsment Fórum cikke megyjezi, hogy a cég szépen terjeszkedik, egyre több városban lehet hallgatni a rádióját.

A szolgáltatók kérelmére a Médiatanács engedélyezte, hogy április 1-jétől a VLNC FM Rádió Kft. Székesfehérvár 101,8 MHz-en működő jogosultsága, valamint a Best Rádió Kft. Eger 100,7 MHz-en, Zalaegerszeg 88,9 MHz-en és Szolnok 102,4 MHz-en működő jogosultságai hálózatba kapcsolódjanak a budapesti Best FM-mel. Ettől a naptól egyúttal a szolnoki szolgáltatás Amadeus Rádió helyett 102,4 Best FM néven sugározza műsorait.

Mint a Telex írja, a hálózat koncepciójának az a lényege, hogy az abba bekapcsolt, korábban önálló adók átveszik a központi rádió adását.

 

A portál szerint egyébként Sakalj Ferenc felívelését elsősorban nyelvtudásával magyarázzák: a Mészáros-csoport több képviselőjének is gondot okoz a külföldi üzletkötés, mert elég hiányos a nyelvtudásuk, de Sakalj Ferenc igazi jolly joker, ő ugyanis angolul, szerbül, horvátul és magyarul is remekül beszél.

pexels-radio
Fotó: pexels.com
Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló