2021. April 11., Leó Szaniszló

Mindenki ügye

#koronavírus #pedagógusok #oltási terv #oltás

Jövő héten kezdik a tanárok oltását, hétfő éjfélig kell regisztrálniuk a vakcinára

2021.3.26. 12:41

Aki később jelentkezik, azt nem tudják soron kívül beoltani a köznevelési államtitkár szerint.

A csötörtöki Kormányinfón már elhangzott, és péntek reggel Orbán Viktor is elmondta, hogy az iskolák várhatóan áprilisban nyithatnak (a miniszterelnök szerint úgy számolnak, hogy ez legkorábban április 19-én fog megtörténni).

 

Az iskolák újranyitásáról az Operatív Törzs pénteki tájékoztatóján is szó volt, az Infostart bezsámolója szerint Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár azt mondta, "pontos újranyitási dátumunk nincs", de elindítják a regisztrált óvodai, iskolai, bölcsődei dolgozók oltását, elsőként azokét, akik március 24-ig regisztráltak.

A kör jövő héten kezdődik, aki még nem regisztrált, annak hétfő éjfélig kellene megtenni, ugyanis aki később jelentkezik, azt nem tudják soron kívüli oltásban részesíteni. Az államtitkár szerint ennek "adatbázis-frissítési" okai vannak.

A március 24-ig regisztrált dolgozókat húsvét előtt, a hétfőig regisztrálók a húsvét utáni napokban kapnak oltást. Lakcímként mindenkinek azt a címet kell beírnia, amelyhez az oltás cselekményét igazíthatják.

müller-maruzsa

Müller Cecília országos tisztifőorvos az oltási terv végrehajtásával kapcsolatban elmondta: a 65 éven felüliek 71 százaléka már kapott legalább egy oltást. Kitért a terhes nők oltására is, mint mondta,

az mRNS vakcinákkal olthatók a várandósok, tehát Pfizerrel és Modernával. A vektorvakcinák sem jelenthetnek veszélyt, de egyelőre kevesebb tapasztalat áll rendelkezésre.

A védőoltás első adagját a várandósság 12. hete után kell beadni, a másodikat a szülést követően.

 

(Indexkép: pixabay.com)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló