2021. April 11., Leó Szaniszló

Mindenki ügye

#gulyás gergely #kormányinfo #nyitás #iskolák #óvodák

Gulyás Gergely: áprilisban nyithatnak az iskolák és óvodák, pénteken döntenek a boltokról

ugytudjuk.hu 2021.3.25. 11:40

A jelenléti oktatás visszatérése előtt minden tanárt, óvónőt és bölcsődei dolgozót beoltanának, aki kérte.

Akkor nyithatnak az iskolák és óvodák, ha 2 és fél millióan már be lesznek oltva. Erre az oltás mostani ütemét nézve április 12-én vagy 19-én kerülhet sor – derült ki a Kormányinfón csütörtökön. Azt szeretné a kormány, ha addigra minden tanár, óvónő és bölcsődei dolgozó be lenne oltva, aki kéri.

 

A kormány az írásbeli és szóbeli érettségik rendes megtartására készül jelenleg.

 

Gulyás Gergely elmondta, hogy a kormány tudja bővíteni a kórházi kapacitásokat, van rá tervük. Már bármely orvos behívható a kórházakba, hogy segítsen. Nem csak tárgyi, de személyi feltételekkel is felkészült, hogy mindenki számára biztosítsa az egészségügyi ellátást. A miniszter szerint egyetlen megoldás van a vírus leküzdésére, a védőoltás. 650 ezer nyugdíjas azonban nem regisztrált még, nekik Müller Cecília országos tisztfőorvos írt levelet.

Gulyás Gergely - mti fotó Koszticsák Szilárd
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

 

Gulyás Gergely szerint az EU-s vakcinabeszerzések bizonytalanok, ellenben az orosz és kínai szállítmányok biztosak. A miniszterelnökséget vezető miniszter szerinte nagyon jól állunk az oltások beadásával, mert minden megkapott vakcinát egy héten belül eloltunk.

 

A nyitási tervet a jövő héten fogják kidolgozni.

 

A boltokban létszámkorlát beveztésén gondolkoznak, ez 10 négyzetméterenként 1 főt jelentene, de a húsvét közeledtével ez nagy sorokat okozna, így még átgondolják. Erről pénteken dönt az Operatív Törzs.

 

(Via ugytudjuk.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló