2024. április 13., Ida

Mindenki ügye

#oltóanyag #debrecen #vakcinagyár

Palkovics: 2022 végén indul be a magyar oltóanyaggyár

Barna Benedek 2021.09.05. 16:12

Az üzem alapkövét már letették.

Jövő év végén megkezdődik a vakcinagyártás a debreceni nemzeti oltóanyaggyárban

– erősítette meg az MTI-nak Palkovics László vasárnap, amikor elhelyezték a leendő üzem alapkövét a Debreceni Egyetem innovációs parkjában.

 

Az innovációs és technológiai miniszter azt mondta,

évente több mint húszmillió, különböző technológiával készülő vakcinát gyártanak majd az üzemben.

A tárcavezető a beruházás előnyeiről szólva arról beszélt, hogy a fejlesztés hazai oltóanyagból teszi tartósan lehetővé a biztonságos ellátást, hatékony és gazdaságos védekezést biztosít majd az esetleges későbbi világjárványok, lokális járványok ellen, miközben munkahelyeket is teremt.

DEBRE20210905009
Pósán László fideszes országgyűlési képviselő, Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester, Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora, Kósa Lajos fideszes országgyűlési képviselő, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Kossa György, a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány elnöke, Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja és György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára (b-j) a Debrecenben épülő nemzeti oltóanyaggyár alapkőletételén, szeptember 5-én. (Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI)

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló