2024. április 25., Márk

Mindenki ügye

#fidesz #orbán viktor #vagyonnyilatkozat

Orbánnak egy fillér megtakarítása sem maradt, miután kifizette a hitelét


Szűkösen élnek hazánk vezetői.

Az Országgyűlés honlapjára feltöltött adatokból kitűnik, Orbán Viktor miniszterelnök kifizette lakáshitelét, viszont továbbra sem rendelkezik megtakarítással, sőt, 

autója és nagy értékű ingósága sincs.

Vagyis továbbra is egyértelmű, hogy nem fizet jól ez a meló.

orban-mti-koszticsak-szilard
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Kövér Lászlónál sincs nagy változás. A Nemzet Pedellusa ötmilliósra növelte megtakarítását, és némileg csökkent a hitele.

 

Jól sáfárkodik a vagyonával Pintér Sándor, továbbra is jelentős pénzügyi megtakarításai vannak állampapírban, betétekben és különböző alapokban, viszont még mindig jelentős összegekkel tartoznak neki. De ami a lényeg: továbbra is megvan a legendás Wartburg-ja.

 

Varga Judit igazságügyi miniszterneknek nehéz éve volt: a tavaly még meglévő pénzügyi megtakarításai felszívódtak, miközben új ingatlant nem vett. Megvan viszont a mesterhegedű, ami tényleg igen szép darab. Állítólag.

 

Egykori helyetteséről, Völner Pálról már korábban írtunk:

Nem elég, hogy bukta a szolgálati autót és az államtitkári fizetést Völner Pál, még a megtakarításai is felszívódtak

A kormany.hu-ra felkerült Völner Pár vagyonnyilatkozata (és a helyére ülő Répássy Róberté, aki hosszú évek után került vissza ismét a politikába). Mint ismert, Völner Pált hivatali vesztegetéssel és más bűncselekménnyel vádolják. A miniszterhelyettes és államtitkár decemberben lemondott, ettől függetlenül vagyonnyilatkozatát még le kellett adnia.

A kormány szürke eminenciása, Rogán Antal a találmányából él(het): a Mobilsign Kft.-ből érkezett tavaly mintegy 408 millió forint hasznosítási díj.

 

Szijjártó Péter vagyonnyilatkozata még mindig vicces: a kérlelhetetlen és kőkemény külügyér még mindig lóg 30 millióval a szüleinek, viszont növelte a megtakarításait. 

 

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter esetében sincs sok változás: törleszti a svájci frankos hitelét, és felvett egy további hitelt. Megtakarítása nincs.

 

A Fidesz következő államfője, Novák Katalin továbbra is birtokosa két XI. kerületi és három szegedi lakásnak, de van egy balatonlellei nyaralója is. Az ingatlanok egy részét kiadja, mert ezekből havi 225 ezer forint bevétele van.

novákkati-mti-koszticsák
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Bár már régóta nem kormánytag, mindig érdekes Lázár János vagyonnyilatkozata. A politikus tavaly vett egy szántót, és felerészben egy 4 hektáros legelőt. 40-ről 50 millióra nőtt az adóssága, görgeti a személyi kölcsönét és a beruházási hitelét maga előtt.

 

Persze van még bevétele: a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítványtól havi egymillió forintot kap, földbérleti díjból pedig 17 millió forint bevételt realizált.

 

És hogy még őszintébb legyen az a hamiskás mosoly: könyvkiadásból bejött több mint 7 millió forintja tavaly.

 

Na és mi a helyzet az ellenzék térfelén? 

 

Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje a hódmezővásárhelyi önkormányzat honlapjára feltöltött adatok szerint megtakarítással nem, annál méretesebb tartozással viszont rendelkezik: több mint 20 millió forinttal tartozik egy banknak.

 

A bevallás szerint polgármesteri fizetése bruttó 977 ezer forint, más jövedelme nincs. Felerészben tulajdonosa egy 297 négyzetméteres hódmezővásárhelyi háznak.

 

Van viszont egy 2300 kötetes könyvtára.

 

Egy leheletnyit más a helyzet Gyurcsány Ferenc esetében: a volt kormányfő tavaly több mint 900 millió forinttal növelte a vagyonát, kicsit nőtt a hitele is, viszont így tudott adni a pártjának is kölcsön.

 

(Via ugytudjuk.hu)

 

 

Címlapfotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló