2024. április 25., Márk

Mindenki ügye

#vagyonnyilatkozat #völner pál

Nem elég, hogy bukta a szolgálati autót és az államtitkári fizetést Völner Pál, még a megtakarításai is felszívódtak


Pocsék éve volt a politikusnak.


A kormany.hu-ra felkerült Völner Pár vagyonnyilatkozata (és a helyére ülő Répássy Róberté, aki hosszú évek után került vissza ismét a politikába). Mint ismert, Völner Pált hivatali vesztegetéssel és más bűncselekménnyel vádolják. A miniszterhelyettes és államtitkár decemberben lemondott, ettől függetlenül vagyonnyilatkozatát még le kellett adnia. 

 

Vesztegetési ügy ide, botrány oda, Völner vagyonnyilatkozata alapján ramaty egy éve volt a politikusnak. 

 

Amellett, hogy a politikus elbukta az államtitkári apanázst (nevetséges 1,29 millió forint), a tetejébe több mint 10 millió forintnyi megtakarítással és készpénzzel is rövidebb lett az egykori államtitkár. 

 

Egészen pontosan: 2021 januárjában még 8,5 millió forintnyi takarékbetéttel rendelkezett (sőt, 2020-ban még 15,2 millióval) és 3,5 millió forint készpénzzel, addig 2022 januárjában már nincs megtakarítása és készpénze is 2 millió forintra apadt.

völner-pál-bruzák-noémimti
Fotó: Bruzák Noémi / MTI

Az ugyanakkor nem derül ki, hogy pontosan mire is költött a pénzt Völner, vagyonnyilatkozata alapján ugyanis sem ingatlant, sem egyéb ingóságot nem vásárolt belőle. 

 

Sem pedig autót, így Völner Pál vélhetően vonatozik majd a nyergesújfalui házából a parlamenti szavazásokra (hiszen országgyűlési képviselő azért maradt) mert vagyonnyilatkozata alapján továbbra sincs gépjármű a nevén. 

 

(Via ugytudjuk.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló