2021. május 14., Bonifác

Mindenki ügye

Orbán Viktor nem kényszerül karanténba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda több munkatársa viszont igen

2019.11.30. 00:00

A kormányfő nem volt ott az összejövetelen, amely után több fideszes politikus is házi karanténba került.

 

Ahogy azt korábban megírtuk, csütörtökön bejelentették, hogy a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely és a tárca parlamenti és stratégiai államtitkára, Orbán Balázs házi karanténba vonult, mert a napokban részt vettek egy magánrendezvényen, amelynek egyik résztvevőjéről – Hollik Istvánról, a Fidesz kommunikációs igazgatójáról – kiderült, hogy koronavírusos.

 

Mivel úgy tűnt, hogy ez a bizonyos magánrendezvény kormányközeli kerti buli volt, a HVG megkérdezte Orbán Viktor sajtósát, hogy a miniszterelnök is karanténba került-e. A lap azt a választ kapta, hogy "a miniszterelnök nem érintett az ügyben", vagyis ezek szerint Orbán nem vett részt az összejövetelen.

 

Kovács Zoltán (Fotó: Balogh Zoltán / MTI) 

 

A Kormányzati Tájékoztatási Központ csütörtök délután kiadott közleménye szerint ugyanakkor a Miniszterelnöki Kabinetiroda több vezetője és munkatársa is ott volt a rendezvényen, és találkoztak Hollik Istvánnal. Emiatt Kovács Zoltán és Dömötör Csaba államtitkárok, valamint Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője otthoni karanténba került.

 

Varga Judit igazságügyi miniszter szintén azt írta csütörtökön, hogy karanténba kényszerült, de ő nem azon magánrendezvényen került kontaktusba koronavírus-fertőzöttel, amelyen Gulyásék.

 

(Indexkép: Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI)

 

A Fidesz kommunikációs igazgatója koronavírusos lett, az igazságügyi miniszter karanténba vonult

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló