2021. november 28., Stefánia

Mindenki ügye

#orbán viktor #homofób #melegellenes törvény

Orbán Viktor nem érti, miért szekálják őket a melegellenes törvény miatt

Nagy Donát 2021.06.18. 09:15

A ma reggeli rádióinterjújában elmondta, hogy a törvény csupán gyermekek védelméről szól.

A miniszterelnök az Ugytudjuk szemléje szerint azt közölte: bár mindenki megnyugodott, ő az egyetlen kivétel, hiszen még mindig van hárommillió olyan ember, aki nem oltatta be magát. Hozzátette: nem vagyunk túl a járványon, s bár kevesebb a fertőzött és a halott, a vírus itt van és itt lesz.

 

Úgy vélte: a hárommillió ember "potenciálian fertőzésre váró ember", akiket a vírus meg is fog találni.

 

A melegellenes pedofiltörvény kapcsán azt mondta: a törvény a gyermekek védelméről szól, de feltette magának a kérdést:

Hogy melegellenes-e lenne a törvény? Legyünk megengedők, ebben leginkább a melegek véleménye számít. Nekünk nem tűnik annak, a melegeknek annak tűnik.

D_MTI20210618003
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Azt javaslom, olvassák el a törvényt

- mondta Orbán, aki szerint a 18 éven felüliek életében a jogszabály nem avatkozik be, a "felnőttek úgy élnek, ahogy akarnak, ám a gyerekeket védenünk kell".

 

A gazdaságról szólva úgy vélte: a költségvetést helyesnek tartja, "most nem tartalékolni kell, most vissza kell építeni a 13. havi nyugdíjat, most kell a fiatalok adómentessége, vissza kell adni a befizetett adót, most kell 200 ezres minimál" - sorolta a miniszterelnök, aki szerint bár a járványnak vége, az emberek "megrángatta", ezért vissza kell állítani az élet "derűs karakterét". 

 

A járványnak tényleg vége (?)

 

Lassan mindenki számára egyértelmű lesz, hogy véget ért a járvány, ugyanis előkerült a menekültkérdés is. A miniszterelnök közölte: a jövő heti brüsszeli csúcsértekezlet egyik fontos kérdése lesz a "megnövekedett migrációs nyomás", ráadásul a déli országok sürgetik a kvótát is.

Mi eleve nem támogatjuk a migráció

- ám azt elismerte, hogy az igaz, hogy "néha megölik az embereket, elnyomástól szenvednek, és akkor menekülni kell. Ilyenkor a migráció nem iktatható ki", ám hozzátette: ilyenkor is kell, hogy legyen cél, vagyis, hogy a menekültek mielőbb visszatérhessenek a hazájukba.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló