2024. június 23., Zoltán

Mindenki ügye

#orbán viktor

Orbán Viktor: Ki kell vágni az erdőket, hogy legyen elég tűzifa

Nagy Donát 2022.07.29. 08:03

A miniszterelnök szerint ha Brüsszel nem lép időben a szankciók feloldása terén, októbertől háborús gazdálkodásra kell készülni Európában.

Orbán Viktor miniszterelnök a szokásos, interjúnak álcázott péntek reggeli beszédében elmondta, hogy a gázbeszerzést egyedül kell megoldania a magyaroknak, függetlenül attól, hogy "mit ókumlálnak ki Brüsszelben". A kormányfő azt is kifejtette, hogy szerinte az Oroszország elleni szankciók nem működnek, az ukránok nem fognak nyerni. Emiatt a világnak új stratégiát kell majd kialakítani, de ez még késik.

Orbán szerint ha Brüsszel nem lép időben, októbertől háborús gazdálkodásra kell készülni Európában.

Állítása szerint nem tudunk máshonan energiát szerezni, így bármi van, muszáj az oroszokkal megállapodni. A háború lezárását szerinte csak egy amerikai-orosz megállapodástól várhatjuk. Mint mondta, véleménye szerint azért nincs még vége a háborúnak, mert az USA még tolja a fegyvereket és a pénzt Ukrajnába, „a háborút az amerikaiak finanszírozzák”.

 

Minden téren azon lesz a kormány, hogy segítse az embereket lejönni a gázról. Újraindítjuk a Mátrai Erőmű már leállított termelőkapacitásait is, és meg fogják vizsgálni, hogy újra tudjuk-e nyitni a barnakőszén bányáinkat.

Előírták az erdőgazdaságoknak, hogy vizsgálják meg, hogyan lehetne minél több fát kivágni tűzifának.

A kormányfő természetesen baloldalizott is egy jót: azt mondta, ők nem úgy fognak úgy viselkedni, mint a 2008-2009-es gazdasági világválság alatt hivatalban lévő kormány, akik "széttárták a kezüket". Akkor szerinte az volt a mondás, hogy nincs mit tenni, visszaesés van. A Fidesz viszont harcolni fog a recesszió és a rezsinövekedés ellen.

 

Nagy bajnak tartja az aszályt, mivel történelmileg mezőgazdasági ország vagyunk.

Jó gazdák vagyunk

– magyarázta, majd hozzátette, hogy Magyarország képes akár 20 milliónyi ember élelmezését is ellátni. Így hiába a rossz környezeti hatások, mindenkinek lesz étele itthon, sőt, még külföldre is fognak vinni, exportra.

A lakásáfa csökkentése nem fut ki az idei én végén, hanem további két évvel meghosszabbították.

– jelentette ki. Az áfakulcs itt eredetileg 25 százalékos volt, korábban azonban 5 százalékra csökkentették. Egyelőre ez marad tovább.

 

A nemrég létrehozott Aszály veszélyhelyzeti operatív törzset is azért alakították ki, hogy megsegítsék a gazdákat. Még kér egy hetet, hogy ennek látható eredménye legyen.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló