2024. július 23., Lenke

Mindenki ügye

#koronavírus #operatív törzs #járvány #kijárási korlátozások #orbán viktor #járványügyi intézkedés

Orbán Viktor bejelentése: Február 1-jéig meghosszabbítják a korlátozó intézkedéseket

2021.01.08. 08:02

A középiskolai digitális oktatás is marad.

A járványügyi helyzet, a vakcina beszerzése és az oltásmenet további szervezése volt a témája Orbán Viktor miniszterelnök interjújának, amelyet január 8-án adott a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában a Magyar Nemzet beszámolója szerint.

 

A kormányfő szavai szerint 42.589 egészségügyben dolgozót oltottak be eddig, és most már oltani tudják az idősotthonok lakóit és dolgozóit. – A bentlakók 80, az ott dolgozók 50 százaléka vállalta eddig az oltást – közölte Orbán Viktor, aki hangsúlyozta, hogy az oltások biztonságosak.

Elmondta: 80 ezer főre elegendő vakcina érkezett eddig, ami még messze nem elegendő a lakosság beoltásához, ezért az operatív törzs úgy döntött, hogy a korlátozó döntéset február 1-jéig meghosszabbítják.

Orbán Viktor arra is kitért, hogy a középiskolákban egyelőre marad az online oktatás is.

 

orban-viktor-kossuth-radio-interju-mti-szigetváry-zsolt
Fotó: Szigetváry zsolt / MTI

 

A miniszterelnök arról beszélt, hogy bár nagy a nyomás az egészségügyön, a 5297 kórházban kezelt koronavírus-fertőzött nemzetközi összehasonlításban nem túl magas szám, ami szerinte azt is jelenti, hogy Magyarország eredményesen védekezik. A vírus legyőzésének azonban egyetlen feltételeként a vakcinát említette.

 

"Tárgyalunk Oroszországgal, Kínával, Izraellel is, hogy elegendő vakcinához jussunk" – mondta a miniszterelnök, hangsúlyozva: ha Magyarország csak várna a vakcinára, akkor kiszolgáltatott maradna, ezért szavai szerint "meg kell azt szerezni", s ennek megfelelően számos különböző gyártóval tárgyalnak, több más uniós országhoz, köztük a németekhez hasonlóan.

 

Orbán Viktor elmondása szerint nő az oltási hajlandóság, ám az orvosok szerint legalább három millió embert kell beoltani, hogy a fertőzés lassuljon.

 

A kormányfő emlékeztetett, hogy az oltási tervben első körben az időseknek és a krónikus betegeknek adnak elsőbbséget, akik veszélyeztetettsége azt jelenti, hogy bele is halhatnának a fertőzésbe. "Mivel mindenkit még nem tudunk beoltani, ezért rendkívül fontos betartani a védekezés szabályait" – fogalmazott.

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló