2024. június 19., Gyárfás

Mindenki ügye

#orbán viktor #gáz #áram

Orbán Viktor azt ígéri, hogy nálunk nem lesz energiahiány

Barna Benedek 2022.09.08. 12:44

"Magyarországon lesz gáz és lesz elég villany is" – mondta a kormányfő egy csütörtökön tartott beszédében.

 

Csütörtök délelőtt Gulyás Gergely bejelentette, hogy az állami szférában 25 százalékkal visszafogják a gázfogyasztást, és azt szeretnék, hogy az állami intézményeket csak 18 fokra fűtsék fel. A Miniszterelnökséget vezető miniszter egyúttal mindenkitől azt kérte, hogy lehetőleg fogják vissza a gáz- és áramhasználatot. A Kormányinfóval párhuzamosan csütörök délelőtt Orbán Viktor miniszterelnök egy rendezvényen felszólalva arról beszélt, hogy nálunk lesz elég energia mindenkinek.

 

A kormányfő a Bosch Budapest Innovációs Kampusz átadásán tartott beszédédet, ebben pedig az MTI beszámolója szerint többek között annak a véleményének adott hangot, hogy az Oroszországgal szemben hozott szankciók nem érték el a céljukat, viszont úgy véli, Európát térdre kényszerítheti a szankciók okozta brutális infláció és energiahiány.

D_MTI20220908003 (1)
Fotó: Fischer Zoltán /MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda

Orbán szerint ugyanakkor nálunk nem lesz energiahiány, és ezt az állítást a kormányfő szerint nem jóslatként, hanem ténybejelentésként lehet kezelni. Úgy fogalmazott, hogy Magyarországon lesz gáz és lesz elég villany is, vagyis energiahiány miatt nem kell leállítani és bezárni egyetlen gyárat sem. "Lesz elég energia mindenkinek, és aki itt befektetni, termelni akar, az ide jöhet és befektethet" – jelentette ki.

 

A miniszterelnök szerint "a helyzet úgy áll, hogy Európa kifogyott az energiából", ami van, azt máshonnan kell idehozni és az energia, amely ideérkezik, drága. Hozzátette: ennek ellenére harcolni kell azért, hogy különböző energiaforrásokat ne zárjanak ki a lehetségesek közül – ebben a hadakozásban pedig ellenfélként a "fundamentalista" zöldeket "a geopolitikai játszmákba bonyolódó" bürokratákat nevezte meg ellenfélként. Majd megjegyezte, hogy szerinte "politikai okokból sorban mondunk le különböző energiaforrások használatáról és ezzel drágítjuk saját magunk életét, és nehezítjük a helyzetet a saját iparunk számára a globális versenyben". 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló