2023. február 2., Karolina Aida

Mindenki ügye

#orbán viktor #migráció #rendvédelmi dolgozók

Orbán: A rend és a biztonság Magyarország legkeményebb valutája

Barna Benedek 2022.07.02. 12:45

A miniszterelnök a szombati tisztavatáson tartott beszédében Európa egyik legbiztonságosabb országának nevezte hazánkat.

 

A kormány kezdi ismét előtérbe tolni az illegális bevándorlás témáját, Orbán Viktor miniszterelnök a héten erre hivatkozva beszélt egy új határvédelmi szervezet felállításának szükségességéről, és szombaton, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) budai Várban tartott tisztavatási ünnepségén szintén elővette a migránskártyát, amikor az egyik aktuális fenyegetésként emlegette a bevándorlókat.

 

"Nekünk magyaroknak szükségünk van a hazánkra, mert a haza véd meg bennünket minden bajtól és veszélytől" – mondta beszében a kormányfő az MTI beszámolója szerint. Orbén úgy fogalmazott: "erősnek, felkészültnek és egységesnek kell lennünk, mert a közösségünkre leselkedő veszélyeket csak így leszünk képesek elhárítani, a magyar emberek békéjét és biztonságát csak így tudjuk megvédeni".

 

Hozzátette: veszélyek szép számmal vannak, hiszen "migránsok százezrei ostromolják Magyarország határait", Nyugat-Európa nagyvárosait terrortámadások rázzák meg, két évig halálos vírus fenyegetett, és most kitört a háború a szomszédban.

 

"Voltak olyan idők..."

Orbán az állam legfontosabb feladatának a közrend védelmét nevezte,

és kifejtette, a kormányzat, amelyik nem képes szavatolni az élet és a vagyon biztonságát, elveszti a jogot, hogy a polgároktól együttműködést várjon. Felidézte, voltak olyan idők, amikor félkatonai szervezetek "masíroztak" az utcákon, és magyar állampolgárok ellen hajtottak végre szervezett sorozatgyilkosságokat (ezzel nyilván a 2010-es kormányra kerülése előtti időszakra, a Magyar Gárdára és a 2008-2009-es romagyilkosságokra utalva – a szerk.), de ma már más idők járnak

D_MTZ20220702009
A miniszterelnök azt mondta, a rendszerváltás, vagyis 30 év óta 2021-ben követték el Magyarországon a legkevesebb bűncselekményt, így szerinte mára Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országává, Budapest pedig az egyik legbiztonságosabb fővárosává vált. Érdemes ezt megbecsülni – tette hozzá. Orbán úgy véli, a következő évtizedekben egy ország rendezettsége és biztonsága lesz a legnagyobb előny a nemzetközi versenyben.

A biztonság árfolyama folyamatosan emelkedik, a rend és a biztonság Magyarország legkeményebb valutája"

– értékelt.


Hozzátette: a szomszédban zajló háború mutatja, hogy fel kell készülni minden lehetséges forgatókönyvre.

 

Egyre jobb feltételeket ígért a rendvédelmi dolgozóknak a kormányfő

 

A végzős hallgatókhoz szólva a miniszterelnök azt mondta: az anyagi fedezet rendelkezésre áll, a kormány egyre jobb feltételeket tud biztosítani a rendvédelemben dolgozóknak a hivatásuk ellátásához. Tovább emelik a rendészeti állomány megbecsültségét, felszereltségét, képességét és felkészültségi szintjét is – sorolta.

 

Hozzátette: a hivatás, amire az új tisztek felesküdtek, az egyik legnemesebb és legnehezebb hivatás, amihez "jó egészséget és erőt" kívánt, majd arra kérte a tiszteket, maradjanak hűek az esküjükhöz, és szolgálják erényesen Magyarországot.

 

A végzett hallgatók a Szent Korona másolata és a történelmi zászlók előtt, a kormányfő, Pintér Sándor belügyminiszter, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, valamint a tábornoki kar jelenlétében tették le a tiszti esküt a Kapisztrán téren.

 

 

(Fotók: Máthé Zoltán / MTI)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló