2021. April 11., Leó Szaniszló

Mindenki ügye

#koronavírus #járvány #oltási terv

Bővítik az oltottak körét: a BKK, a MÁV, a paksi atomerőmű és a Villamos Művek dolgozói következnek

ugytudjuk.hu 2021.3.24. 12:29

Kezdődik a hatodik kör, az ország működése szempontjából fontos cégek munkatársainak beoltása.

Az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatóján azt mondták, annak érdekében, hogy minél kevesebben kerüljenek kórházba, már a háziorvosok is felírhatják a favipiravír nevű gyógyszert. Ebből már 37 ezer dobozt rendeltek a doktorok.

 

A háziorvosok munkáját megpróbálják még szervezettebbé tenni, ezért azt még inkább központosítják. Így csütörtöktől az irányító megyei intézmények hatáskörei ki fognak terjedni az összes egészségügyi tevékenységre. Azaz az önkormányzati járóbeteg-ellátók és a háziorvosok is hozzájuk tartoznak majd.

 

A háziorvosok és az önkormányzati oltóhelyek dolgozói viszont csak akkor segíthetnek be a kórházak munkájába, ha ez nem hátráltatja az oltások beadását.

 

Az adatok szerint 16,8 százalékos a lakosság átoltottsága, de vakcinából hiány van.

muller_cecilia-koronavirus-gov
Kép forrása: koronavirus.gov.hu

Az országos tisztifőorvos szerint rengeteg köszönőlevelet kap a Nemzeti Népegészségügyi Központ a szervezés hatékonysága miatt.

Minden úgy halad, ahogy azt járványügyi szempontból is kívánatosnak tartjuk

- mondta Müller Cecília a szerdai sajtótájékoztatón.

 

Az elhangzottak szerint továbbra is kiemelten fontos az oltóközpontok működése, és hogy már 500 önkéntes jelentkezett, akik többnyire egészségügyes tanulók.

Az összefogás az egyetlen, ami ezekben a nehéz időkben a rendelkezésünkre áll

- jelentette ki az országos tisztifőorvos.

Most a hatodik körben megkezdik a BKK, a MÁV, a GYSEV, a Paksi Atomerőmű és a Magyar Villamos Művek dolgozóinak oltását, mivel ők nélkülözhetetlenek a lakosság ellátása szempontjából.

Újságíró kérdése elhangzott, hogy többen is bepróbálkoznak idősek megtévesztésével azt állítva, hogy oltani jöttek. Ennek sose higgyünk, az oltást egyelőre a kijelölt pontokon és a háziorvosnál lehet megkapni, aki ugyan házhoz is mehet, de erről előzetesen értesíteni fog.

 

(Via ugytudjuk.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló