2024. július 20., Illés

Mindenki ügye

#demokratikus koalíció #gyurcsány ferenc

Nem mond le Gyurcsány Ferenc

2024.06.27. 07:50

Folytatják a munkát a DK-ban

 

„Úgy látjuk, hogy a mai helyzetben a mostani a DK legerősebb felállása, legjobb csapata. Ez akkor is igaz, ha egyikünk sem gondolja, hogy tökéletesek vagyunk. Így aztán az elnök és az elnökség, én és az elnökség, folytatjuk a munkát” – mondta Gyurcsány Ferenc egy Facebook-videójában, amelyben összefoglalta 33 pontban „a DK és az ország helyzetét”.

 

A 43 perces videó elején arról beszélt, hogy „tudja, hogy a legnagyobb kérdés, hogy ki mond le, és hogy én lemondok-e”, amire választ csak a legvégén kapunk: nem mond le. Hiába a csúfos vereség az uniós választáson, egyben kell tartani a DK-t.

 

Akinek van 43 perce nézze meg, a lényeg úgyis a fenti pár sor.

 

 

 

Gyurcsány Ferenc szerint „Az elmúlt tíz évben a folyamatos lemondások, leváltások az ellenzéki oldalon egyik párt megerősödését sem hozták. A mai helyzetben a mostani a DK legerősebb felállása, legjobb csapata, ez akkor is igaz, ha egyikünk sem gondolja, hogy tökéletesek vagyunk. Az elnök és az elnökség, én és az elnökség folytatjuk a munkát.”

 

A pártelnök elismerte, hogy pártja és szövetségesei alulteljesítettek a választásokon. Ezt a Tisza Párt megjelenésével indokolta, melynek következtében „a Fidesz egy keveset, mi pedig ennél lényegesen többet veszítettünk, a várakozás alatt szerepeltünk”.

A Tisza hatalmas meglepetést okozva nagyon magas támogatást szerzett. A Fidesz-szavazókat a Tisza Párt alig érintette meg, ezek a szavazók megvédték saját pártjukat, továbbra is támogatták, ahhoz a küzdelemhez pedig, amit állítólag velem kellett hogy folytassanak, nem kellett Magyar Péter.

Szerinte a mai magyar ellenzékben vannak olyanok, akik az ő személyében látják a kormányváltás akadályát. Mások pedig egyszerűen új szereplőt állítottak a Fidesz ellenében, amihez Magyar Péterben találták meg az alkalmas személyt. Gyurcsány Ferenc szerint azonban a DK továbbra is egységes maradt.

 

indexkép: MTI/Purger Tamás

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló