2021. június 14., Vazul

Mindenki ügye

#koronavírus #járvány #vakcina #nemzeti népegészségügyi központ #sinopharm

Müller Cecília: megvizsgálták a kínai vakcinát, megfelel a hazai követelményeknek

2021.02.19. 12:36

Ha a gyógyszerhatóság is jóváhagyja a Sinopharm oltóanyagát, elkezdődhet az alkalmazása.

Egyértelműen a harmadik hullám emelkedő szakaszában vagyunk

– kommentálta az aktuális járványügyi adatokat Müller Cecília pénteken a HVG beszámolója szerint.

 

Az országos tisztifőorvos az Operatív Törzs tájékoztatóján beszámolt a Magyarországra érkezett 550 ezer adag kínai Sinopharm-vakcináról is, amelyek dokumentációja szerinte kielégítő. Mint mondta:

A Nemzeti Népegészségügyi Központ immunbiolgóiai készítmények minőségellenőrzési főosztálya megvizsgálta a vakcinát, és összes dokumentációját. Úgy találta, hitelt érdemlően bizonyított a független hatósági laboratórium hazai követelményeknek való megfelelése.

A gyártói specifikációnak megfelelt a kínai Sinopharm vakcina hatósági vizsgálata, erről értesítették az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezésügyi Intézetet (OGYÉI) is. Ez azt jelenti, ha jóváhagyják az emberi alkalmazást, elkezdődhet az oltások beadása Magyarországon a kínai vakcinával.

 

Müller szerint a Sinopharmmal kapcsolatban az összes információt közzéteszik a betegtájékoztatóval együtt. "Az immunreakció kiváltása talán még fokozottabb is más vakcináknál, hiszen tartalmazza a teljes (elölt) vírust úgy, hogy már fertőzést és betegséget okozni nem képes" – mondta. "Erőteljes lehet a szervezet részéről az immunológiai válasz. A leiratban 79 százalékos hatékonyságot jelölnek, 18 év felett mindenki számára oltható" – fogalmazott.Hozzátéve, hogy a várandósok és egyes krónikus betegek ebben az esetben is kivételt képeznek.

MTI Botár Gergely
Fotó: Botár gergely / MTI

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló