2023. november 28., Stefánia

Mindenki ügye

#müller cecília #feljelentés #hadházy ákos #hivatali visszaélés

A rendőrség szerint nem hivatali visszaélés, ha Müller Cecília kerüli a válaszadást egy ellenzéki képviselőnek

2021.03.03. 13:12

A tisztifőorvost azután jelentették fel, hogy egy félreküldött levélből kiderült, indoklás nélkül akarta kitolni a válaszadás határidejét.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerint Müller Cecília országos tisztifőorvos nem követett el azzal bűncselekményt, hogy nem válaszolt érdemben Hadházy Ákos országgyűlési képviselő megkeresésére, valamint véletlenül neki is elküldött egy olyan üzenetet, amelyet csak a kollégáinak szánt – írja a Magyar Hang cikke nyomán a Telex.

 

Ahogy arról portálunk is beszámolt, a független képviselő azzal a kéréssel fordult a tisztifőorvoshoz, hogy küldje el neki egy 17 milliárd forintos uniós pénzből bonyolított program szerződéseinek adatait, és adjon lehetőséget a szerződések betekintésébe. Hadházy (a 14 napos válaszadási határidő lejártával) egy olyan levelet kapott, amely szerint a kérésének teljesítése veszélyeztetné a járványügyi védekezést, ezért további 45 napra meghosszabbították a válaszolási határidőt.

 

Ezt köveztően azonban a képviselő egy újabb e-mailt is kapott, amelyet a tisztifőorvos nem neki szánt, de tévedésből az ő címére is elküldött. Müller a levélben így fogalmazott:

Kedves Kollégák! Nincs erre jobb szövegünk? Ez a veszélyezteti a feladat ellátást, miért kell beleírni? Egyszerűen miért nem hivatkozunk a jogszabályra, hogy 45 nappal meghosszabbítjuk az adatszolgáltatást és kész. Köszönöm szépen! Cili.

A tisztifőorvos csúnya lebukást követően Szél Bernadett független országgyűlési képviselő hivatali visszaélés miatt feljelentést tett Müller ellen, továbbá  alkotmányjogi panasszal fordult az Alkotmánybírósághoz is, mert szerinte a közérdekű adatok visszatartását lehetővé tevő rendelet sérti az Alaptörvényt.

 

A Magyar Hang most a rendőrségnél érdeklődött, hogy hogyan áll az ügy, és azt a választ kapták, hogy "a cselekmény nem bűncselekmény", erre hivatkozva utasították el Szél feljelentését.

 

(Indexkép: MTI)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló