2023. szeptember 30., Jeromos

Mindenki ügye

#európai unió #élelmiszer #forgalmazás #házi tücsök

Most már az EU-ban is lehet házi tücsköt élelmiszerként forgalmazni

Nagy Donát 2022.02.13. 15:48

Kár lenne veszni hagyni azt a sok fehérjét, amit tartalmaznak.

 

A lisztbogár lárvája és a vándorló sáska eddig is ehetőnek minősült, de most már a házi tücskök sincsenek biztonságban az éhes európaiaktól, amit egészben, fagyasztva, szárítva és porítva is lehet árulni, írja a HVG.

 

Az Európai Bizottság ugyanis engedélyezte a házi tücskök új élelmiszerként, vagy élelmiszer-összetevőként történő forgalmazását az Európai Unióban.

házi tücsök wiki
Kép forrása: Wikipédia

A lap szerint a házi tücsök (Acheta domesticus) a harmadik rovar, melyet élelmiszer-összetevőként engedélyeznek az EU piacán, miután az Európai Bizottság tavaly júliusban a közönséges lisztbogár (Tenebrio molitor) lárvájának, novemberben pedig a vándorló sáska (Migratory locust) felhasználását engedélyezte új élelmiszerként.

 

A házi tücsökről szóló döntést az tette lehetővé, hogy az Európai Unió égisze alatt működő Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) megállapította az értékelésében: a rovarból származó készítmények meghatározott tenyésztési és elkészítési feltelek mellett biztonságosak, egészségesek és magas fehérjetartalmúak, írják.

 

(Via ugytudjuk.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló