2024. április 20., Tivadar

Mindenki ügye

#korrupció #völner pál #schadl györgy

Mocskos milliók: még Schadl sofőrje is „hármas" csomagokat állított össze Völnernek


A fideszes képviselő ügyének két gyanúsítottja egyáltalán nem figyelt arra, hogy óvatosan egyeztessenek egymással.

A 444 nemrég már bemutatta, hogy a Völner-ügy kulcsfigurája egyetemi vizsgákat intézett végrehajtóknak és végrehajtók hozzátartozóinak, így a fideszes képviselővel szoros munkakapcsolatban álló Schadl György például azt is elérte, hogy olyan is átmehessen a vizsgákon, aki ott sincs. Schadl Györgyöt a lap szerint sokan keresték, hogy segítsen a jogi diplomájukhoz szükséges vizsgák „letételében", ő biztosította be Rogán Antal kabinetfőnökét, Nagy Ádámot is. 

 

444 most újabb cikket készített a Völner-ügy 1734 oldalas nyomozati irata alapján, ebből kiderül, hogy miként egyeztetett egymással Schadl és Völner Pál. A két férfi nem volt túl óvatos, Völner Pál és Schadl György szinte teljes nyíltsággal telefonáltak bizniszeikről, mintha egyáltalán nem féltek volna a lebukástól.

Az iratok alapján Schadl és Völner annyira sérthetetlennek érezték magukat, hogy Schadl a minisztérium bejáratánál adott át Völnernek hárommillió forintot.

Máskor az irodájába vitte egy üveg ital kíséretében.

Néhány év alatt legalább húsz ingatlant vásárolt Schadl György

Néhány év alatt legalább húsz ingatlant vásárolt Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar letartóztatott elnöke, írja az RTL.hu. A lap információi szerint a Völner-ügy miatt ismertté vált vezető a budai Várban, Erzsébetvárosban és a XII. kerületben is vett lakást, de még üdülője is volt, néhány méterre a Balaton partjától.

Ez az eset egyébként Völner és Schadl utolsó találkozója volt, az Igazságügyi Minisztérium Nádor utcai épületének bejáratánál váltott gazdát a pénz. Schadl ekkor úgy hivatkozott a találkozóra, hogy névnapi figyelmességként akarja megleni Völnert, igaz, ekkor július 13-a, Jenő névnap volt. Schadl sokszor telefonban egyeztetett Völnerrel, ekkor arra sem nagyon figyeltek, hogy kik voltak körülöttük.

Schadl a pénzről csak annyit szokott mondani, hogy egy „hármas", míg Völnerre úgy hivatkozott, hogy az a barátja, akinek vinni szokta a csomagokat.

Egy április 15-i találkozóra a sofőrje állította össze a pakkot, akkor a „hármas” mellé „valami viszonylag normális piát” is tetetett a szatyorba.

Még a sofőr is belefolyt az ügyletekbe

A sofőr egyébként a nyomozati anyagok szerint a hármas pakolásánál jobban is belefolyt az ügyletekbe, amikor a Dubajba igyekvő Schadlt és feleségét a rendőrség elfogta a repülőtéren, ott volt a sofőr is.

A nyomozati anyagban csak M.-ként szereplő férfinél ekkor 16 ezer eurót találtak a rendőrök.

Schadlék házkutatásakor a sofőr holmijait is átkutatták, ekkor találtak nála 3 millió forintot. A sofőr állítása szerint az a saját megtakarítása babaváró hitelből és ingatlaneladásból, a nyomozók viszont olyan iratokat is találtak, amelyek miatt arra lehet következtetni, hogy ez a pénz is a végrehajtóktól van. 

 

A nyomozati anyag szerint Schadl rendszeresen bevonta ügyleteibe egy másik férfit, R.-t is, aki egy nyolc osztályt végzett, szakképesítés nélküli férfi, és akit egyszer már felfüggesztett börtönre ítéltek sikkasztásér. R. aztán sok ügyben segített Schadlnek, elkente például egy harmadik személy sok százmilliós áfacsalását. 

 

(Via ugytudjuk.hu)

 

Címlapfotó: MTI/Bruzák Noémi

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló