2023. december 9., Natália

Mindenki ügye

#ingatlan #shadl györgy

Néhány év alatt legalább húsz ingatlant vásárolt Schadl György


A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar letartóztatott elnöke az elmúlt években még a budai Várban is vett lakást.

Néhány év alatt legalább húsz ingatlant vásárolt Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar letartóztatott elnöke, írja az RTL.hu. A lap információi szerint a Völner-ügy miatt ismertté vált vezető a budai Várban, Erzsébetvárosban és a XII. kerületben is vett lakást, de még üdülője is volt, néhány méterre a Balaton partjától.

 

Schadl viszont nem csak lakásokra tett szerint, az RTL úgy tudja, 2016 és 2020 vége között legalább tizenkilenc lakást, üzlethelyiséget, telket vagy pincét vásárolt meg, ráadásul ezek közül kilenc önkormányzati tulajdonból került hozzá. Schadlnek volt egy huszadik ingatlanja is, ez még 2013-ban került hozzá. A végrehajtói kar elnökének letartóztatása után az ingatlanok többségét zár alá vették.

 

Schadl több lakást a feleségével, Schadl-Baranyai Helgával közösen szerezett meg. Budapesten összesen nyolc lakásra csapott le az elnök, amelyekért összesen 225 millió forintot fizetett, volt olyan is, amlyeket közvetlenül az önkormányzattól vásárolt meg. Az RTL.hu számításai szerint Schadl négyetméterenként 600 ezer forintot fizetett az ingatlanokért.

04fdafbffaaafd5d603052d9e74e066b
Fotó: RTL Híradó

 

Oláh Lajos, a körzet DK-s országgyűlési képviselője az rtl.hu-nak azt mondta, hogy a lakások eladásáról még az előző, fideszes városvezetés döntött 2019 augusztusában, nem sokkal az önkormányzati választás előtt. A kerület mostani vezetése feljelentést tett a rendőrségen, jelenleg a nyomozás eredményére várnak.

 

Schadl ezek mellett hat vidéki városban, többek között Érden, Cegléden és Szentendrén is vásárolt lakásokat, az utóbbiban egy kétezer négyzetméteres telek is az övé. Schadl György a földhivatali papírok szerint nagyobb összegű hitelt is felvett, az érdi, valamint a Városmajor utcai ingatlanra összesen 235 millió forintnyi jelzálogot jegyeztetett be az FHB Bank.  

 

Az elnök egyébként a Városmajor utcai épületbe volt bejelentve, a letartóztatása után ott tartottak házkutatást. Az RTL információi szerint azért, mert Schadl nem akarta, hogy az adósok a lakásán zaklassák.

 

(Via ugytudjuk.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló