2021. június 16., Jusztin

Mindenki ügye

#kormány #zárlat #vendéglátás #rendelet #büntetés

Megvillantotta a kormány a furkósbotot: fél évre is bezárhatják a hétfőn kinyitó vendéglátóhelyeket

ugytudjuk.hu 2021.01.30. 11:03

Ismételt szabályszegés esetén már egy éves bezárás a büntetés.

A kormány az éjjel egy rendelettel gyakorlatilag meghosszabbította a veszélyhelyzetet - írja a HVG. A lap szerint a legjelentősebb változást a vendéglőket érinti, ugyanis a kormány láthatóan elejét akarja venni annak, hogy a tönk szélén álló vállalkozók a tiltás ellen fellázadva kinyissanak.

Az éttermeket, kocsmákat a szabályok első alkalommal történő megszegése esetén hat hónapra, ismételt megszegése esetén egy évre be kell záratni. Ez pedig nem csak lehetőség, hanem előírás.

A bezárás ideje alatt az üzlet és vezetője, alkalmazottja semmiféle vendéglátási tevékenységet nem végezhet. Ha ezt megszegik, az üzemeltetővel szemben egytől ötmillió forintig terjedő bírságot szabhatnak ki.

 

Az Egri Ügyek is beszámolt róla, hogy márciusig semmilyen lazítás nem várható, ám valójában már most arról kommunikál a kormány, hogy áprilisig zárva kell tartani a csőd szélén álló vendéglátóhelyeket. Egerben egyelőre egy vendéglátóhely jelezte, hogy február elsején a tiltás ellenére kinyitna, ezzel kifejezve tiltakozását a kormány intézkedései ellen.

 

via ugytudjuk.hu

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló