2024. június 18., Arnold Levente

Mindenki ügye

#koronavírus #járvány #védőoltás #lmp #momentum mozgalom #szociális válság

Megoldaná százezer forint annak a gondjait, aki hónapok óta nem kap fizetést?

ugytudjuk.hu 2021.01.13. 17:40

A Momentum javaslata szerint ennyi pénzt kellene adni mindenkinek, aki beoltatja magát. Az LMP-s Ungár Péter erre úgy reagált, hogy a felvetés vitára érdemes, ugyanakkor lennének fontosabb intézkedések.

Ungár Péter, az LMP Vas megyei országgyűlési képviselője Facebook-posztban reagált a Momentum oltással kapcsolatos javaslatára:

 

"A Momentum mai javaslata, mely szerint kapjon százezer forintot mindenki, aki beoltatja magát, vitára bizonyosan érdemes" – írja az ellenzéki politikus, aki szerint ma valóban az a két legfontosabb feladat, hogy minél előbb, minél több embert be tudjunk oltani, végképp legyőzve ezzel a vírust, az addig hátralévő időszakban pedig minél gyorsabb és hatékonyabb anyagi segítséget kapjanak azoknak, akik önhibájukon kívül lehetetlen helyzetbe kerültek az elmúlt hónapokban.

 

ungár péter mti
Fotó: Illyés Tibor / MTI

 

"Nekem azonban pont az a bajom a felvetéssel, hogy bár mindkét célt teljesíti, de nagyon rossz hatékonysággal, miközben 800 milliárd forintba kerül. Egyrészt még nagyon úgy néz ki, hogy hónapokig nem az oltási hajlandóság, hanem a rendelkezésre álló vakcina lesz a szűk keresztmetszet, amit ráadásul nagyon helyesen egyelőre meghatározott sorrendben kapnak meg az emberek. Azaz nem az kapna először pénzt az államtól, aki leginkább rászorul, sőt lehet, hogy neki még hónapokat kellene várnia" – állítja Ungár Péter, hozzátéve:

azzal, hogy alanyi jogon jár, olyan emberek is megkapják, akik nincsenek rászorulva, ezzel párhuzamosan viszont százezer forint nem oldja meg azoknak a gondjait, akik hónapok óta nem kaptak fizetést.

A LMP-s képvseilő szerint differenciálni kellene a támogatást, vagyis neki például "ne járjon egy forint se", de "egy munkanélküli pincér, aki egy családot próbál eltartani", kapjon sokkal többet.

Összességében szerintem sokkal fontosabb lenne száz százalékra emelni a táppénzt, rendes bérpótlékot fizetni minden szektorban az állásukat elvesztőknek és az álláskeresési járadékot legalább kilenc hónapra meghosszabbítani. Ezek is kevesebbe kerülnének, mint sok felesleges költés és sokkal hatékonyabb segítséget nyújtanának mindennél, mint amit a kormány eddig csinált

– zárja posztját a politikus.

 

Via ugytudjuk.hu

 

(Ungár Péter az Egri Ügyek kiadójának, az Azonnali Média Kft.-nek a résztulajdonosa.)

 

A Momentum mai javaslata, mely szerint kapjon százezer forintot mindenki, aki beoltatja magát vitára bizonyosan...

Közzétette: Ungár Péter – 2021. január 13., szerda

 

(Indexfotó: pixabay.com)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló