2021. május 11., Ferenc

Mindenki ügye

#turizmus #szálloda #étterem

Megjelent a Magyar Közlönyben is: lehet menni étterembe, meccsre, szállodába, de csak védettségi igazolvánnyal

2021.04.30. 20:02

Orbán Viktor néhány órája jelentette be, hogy átléptük a négymillió beoltottat, így a járványintézkedések feloldáásnak következő fokozata jöhet. A bejelentést követően pedig meg is jelent a legújabb Magyar Közlöny, amiben Pintér Sándor tudomásul veszi, hogy elértük az oltás következő mérföldkövét, így változnak a jogszabályok. Ezek értelmében holnaptól a kijárási tilalom kezdete éjfélre módosul, este 11 óráig lehetnek nyitva a boltok és a vendéglátóhelyek.

A védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára pedig megnyílnak a vendéglátóhelyek belső terei, a szállodák, a szabadidős létesítmények, az állatkertek, múzeumok, mozik, színházak, edzőtermek és sportesemények, és ezeket a helyeket rokon kíséretében kiskorúak is látogathatják.

Egyébként Orbán Viktor reggeli rádióinbterjújában arra is utalt: a kormány úgy döntött, hogy az érettségi után elkezdik oltani a fiatalokat is. Ezt Pfizer vakcinával teszik meg, így ezzel az oltással csak ma fogják a felnőtteket oltani, a többit elteszik a gyerekeknek - tette hozzá.

 

A miniszterelnök azt mondta, hogy a lagzikat egyelőre azért nem engedélyezik, mert nem akarják szétszedni a násznépet oltottakra és nem oltottakra. A horgászokkal azonban foglalkozni kellett, mert 700 ezren vannak az országban és most van a szezonja a balin és a süllő horgászatnak, amivel este érdemes foglalkozni. Ezért arról döntöttek, hogy éjszaka is lehet majd horgászni a kijárási tilalomtól függetlenül.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló