2021. december 7., Ambrus

Mindenki ügye

#koronavírus #orbán viktor #nyitás

Orbán Viktor: A védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek szombattól nyit az ország

ugytudjuk.hu 2021.04.30. 08:19

Szokásos péntek reggeli rádió interjúját adta Orbán Viktor. A miniszterelnök azt mondta, hogy mivel tegnap este 3 millió 910 ezernél tartott a beoltottak száma, így egészen biztos, hogy szombat reggeltől kitolódik a kijárási korlátozás, így holnaptól éjfélre kell hazaérnünk, a boltok és a vendéglátók pedig 11 óráig lehetnek nyitva.

 

Orbán szerint a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek holnaptól nyit az ország. Akinek van, azok mehetnek színházba, tánc és zeneművészeti előadásra, moziba, edzőterembe, uszodába, közfürdőbe, jégpályára, állatkertbe, vadasparkba, vidámparkba, játszóházba, múzeumba, és sporteseményre. Megnyílnak a szállodák és az éttermek belső helyiségei is, de csak azoknak, akiknek megvan a védettségi igazolványa. 

orban-viktor-kossuth-radio-interju-mti-szigetváry-zsolt

A kormány úgy döntött, hogy az érettségi után elkezdik oltani a fiatalokat is. Ezt Pfizer vakcinával teszik meg, így ezzel az oltással csak ma fogják a felnőtteket oltani, a többit elteszik a gyerekeknek - tette hozzá.

A miniszterelnök azt mondta, hogy a lagzikat egyelőre azért nem engedélyezik, mert nem akarják szétszedni a násznépet oltottakra és nem oltottakra. A horgászokkal azonban foglalkozni kellett, mert 700 ezren vannak az országban és most van a szezonja a balin és a süllő horgászatnak, amivel este érdemes foglalkozni. Ezért arról döntöttek, hogy éjszaka is lehet majd horgászni a kijárási tilalomtól függetlenül.

Az alapítványi pénzmentéssel kapcsolatban a miniszterelnök azt mondta, hogy maguk az egyetemnek jelentkeztek be azért, hogy alapítványi formában szeretnének működni. Ez egy lokomotív, ami reményeink szerint jobban tudja majd húzni az ország szerelvényét - mondta Orbán. 

 

A kormányfő többször hangsúlyozta, hogy a baloldali szavazók ne üljenek fel a pártjaik oltásellenes kampányának és menjenek el oltakozni. Az oltás egy nemzeti ügy - hangsúlyozta Orbán. 

 

via ugytudjuk.hu

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló