2021. december 7., Ambrus

Mindenki ügye

#orbán viktor #áder jános #ferenc pápa

Mégis találkozik Ferenc pápa Orbánnal

Székely Zoárd 2021.06.09. 10:54

Legalábbis ez derül ki a Püspöki Konferencia mai közleményéből.

Ferenc pápa várhatóan 2021. szeptember 12-én az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust lezáró szentmisére érkezik Magyarországra – írja a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Titkárságának a Magyar Kurírban megjelent közleménye.

 

A szentmisét megelőzően a tervek szerint külön találkozni fog a magyar állam vezetőivel, Áder János köztársasági elnökkel, Orbán Viktor miniszterelnökkel, a kormány tagjaival, és más magas rangú állami vezetőkkel.

Sajnálatosnak tartjuk, hogy a Szentatya magyarországi programjáról – amely jelenleg még szervezés alatt van – hamis információk és téves értelmezések terjedtek el helyi és nemzetközi médiumokban

– írják a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust szervező MKPK közleményében.

 

A Vatikán várhatóan néhány héten belül teszi közzé a katolikus egyházfő magyarországi programját.

 

Néhány napja mi is beszámoltunk róla, hogy sajtóértesülések szerint Ferenc pápa sem Áder János köztársasági elnökkel, sem Orbán Viktor miniszterelnökkel nem akar találkozni szeptemberi budapesti látogatása során, mire Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője arról beszélt, hogy a katolikus egyházfő meg akarta alázni Magyarországot, és keresztényellenesen viselkedik.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló