2024. május 27., Hella

Mindenki ügye

#románia #védettségi igazolvány #utazás

Jó hír az erdélyi túrát tervezőknek: Románia is elfogadja a magyar védettségi okmányt

Barna Benedek 2021.05.06. 16:49

Mindegy, mivel oltották az oda utazókat.

Az MTI beszámolója szerint Florin Citu román miniszterelnök csütörtökön Konstancán, a tengerparti vendéglátóipar képviselőivel folytatott egyeztetése után tartott sajtóértekezletén elmondta: Magyarország és Románia kölcsönösen elismeri egymás oltási igazolását.

 

A kormányfő Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettesnek az előző napi bejelentésére reagált, miszerint Bukarest és Budapest hamarosan megállapodást köthet a védettségi igazolványok kölcsönös elismeréséről. (Kelemen ugyanakkor hangsúlyozta: ez csak a szabad utazásra vonatkozik, vagyis a többségében Romániában olott, kettős állampolgárságú erdélyi magyarok nem élvezhetnek más jogosítványokat, amelyeket a Magyarországon kiadott védettségi igazolványok bizosítanak.)

Nem tudom, aláírunk-e ilyen megállapodást. Jelenleg mi elismerjük a magyarországi oltási igazolásokat, és Magyarország is elismeri a mienket. A külügyminisztérium most arról egyeztet, hogy kell-e mindenképpen erről egyezményt is aláírni, vagy sem

– mondta Florin Citu.

 

Citu az európai zöldigazolvány bevezetéséről úgy vélekedett: ennek használata helyett inkább arra lenne szükség, hogy minél többen beoltassák magukat, így meg lehetne szüntetni minden utazási korlátozást és kevesebb lenne a bürokrácia.

Magyarország eddig Montenegróval, Szerbiával, Szlovéniával, Bahreinnel és Horvátországgal állapodott meg egymás vakcinaigazolásainak kölcsönös elismeréséről.

(Indexfotó: Kiss Gábor / MTI)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló