2024. május 20., Bernát Felícia

Mindenki ügye

#pedagógusok #oktatás #pedagógussztrájk

Leszámolás a tanárokkal: 8 pedagógust rúgtak ki polgári engedetlenség miatt, több százan szüneteltetik az oktatást emiatt

Csarnó Ákos 2022.12.01. 11:33

Korábban a polgári engedetlenség szabad volt a Fidesznek, ma már csúnya dolognak számít.

Több iskolánál is tiltakozással kezdődött csütörtökön, mert szerdán nyolc fővárosi tanárt kirúgtak a tankerületek a polgári engedetlenségi akciókban való részvételük miatt, és majd 500 tanár kezdett munkabeszüntésbe mától.

 

Tüntetést tartottak reggel az ország egyik legjobb gimnáziuma, a Fazekas Mihály Gimnázium előtt – tudta meg a 444. A budapesti Eötvös József Gimnázium több száz diákja felsorakozott az épület előtt, és tapssal köszöntötték minden egyes érkező tanárt. Második, harmadik és negyedik órára nem mennek be a diákok, akik így fejezik ki tiltakozásukat.

 

A kirúgások miatt szerda este tüntetést tartottak a Belügyminisztérium előtt is. Csütörtökre pedig több iskolában is polgári engedetlenséget hirdettek a tanárok. 53 iskolából összesen 497 tanár kezdett a mai naptól határozatlan idejű munkabeszűntetésbe!

Csatlakozzatok, szerveződjetek, állítsuk le az oktatást! – hívta fel az oktatók figyelmét a közösségi médiában a Tanárok a Tanárokért mozgalom.

 

 

indexkép: Getty Images

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló