2024. június 24., Iván

Mindenki ügye

#büntetés #parlament #kövér lászló #gyurcsány ferenc #szabó tímea

Kövér László ismét lesújtott: Gyurcsánynak és Szabó Tímeának is többmilliós büntetést kell fizetnie

Petróczi Rafael 2021.07.01. 15:39

A DK elnökének azért, mert szégyennek nevezte, hogy Kövér a házelnök, a Párbeszéd társelnökének pedig azért, mert a Fidesz logójával összemontírozott kínai zászlóval tiltakozott a Fudan Egyetem ellen.

szallitotta_azonnali_1@2x

Aki azt hitte, hogy mert véget ért a parlamenti szezon, ezért az ellenzéki képviselők megregulázását céljának kitűző Kövér László házelnök is megpihen, az nagyot tévedett: július 1-jén sikerült két ellenzéki pártelnököt is – házelnöki minőségében – pénzbüntetéssel sújtania parlamenti viselkedésük miatt.

Egyrészt büntetést kap Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke: mint az az érintett Facebook-posztjába kirakott házelnöki indoklásban szerepel, a június 14-i ülésen Gyurcsány Ferenc Dömötör Csaba parlamenti államtitkár felszólalását zavarta meg a bekiabálásaival, majd amikor emiatt Kövér László azzal próbálta fegyelmezni, hogy "a házszabályi rendelkezések alapján" az ülést még ő vezeti,

Gyurcsány azzal vágott vissza: "Elég szégyen ez az Országháznak!"

A DK elnöke ezek miatt kap Kövér Lászlótól pénzbüntetést – igaz, azt Gyurcsány nem hozta nyilvánosságra, hogy mennyi a büntetése, és hogyan kívánja azt kifizetni.

 

 

Ellentétben a Párbeszéd társelnökével, Szabó Tímeával, akit Kövér László meg azért büntetett meg, mert a június 15-i ülésen (akkor, amikor a parlamentben megszavazták a homoszexualitást a pedofíliával összemosó törvény mellett a Fudan Egyetem megépítését a Diákváros eredeti területén előkészítő törvényjavaslatokat is) egy olyan zászlóval a kezében szólalt fel, ami a Fidesz logóját és Kína zászlaját montírozta össze.

Szabó Tímea már elárulta, hogy mekkora a büntetése: 9,6 millió forintot kell fizetnie.

Ezzel Szabó megosztott első helyre lépett fel a kövéri pénzbüntetések terén: ez a legmagasabb összeg, amit eddig a házelnök kiszabott, és eddig egyedül Jakab Péter, a Jobbik elnöke kapott pont ekkora büntetést – ő azért, mert egy parlamenti felszólalásában leficsúrozta a fideszes képviselőket.

 

 

És hogy hogyan kívánja a Párbeszéd társelnöke kifizetni a büntetést? Mint Facebook-posztjában írja, a választókhoz fordul ez ügyben:

Mi nem vagyunk közpénzzel kitömött NER-szervezet, mi csak a ti támogatásotokra támaszkodhatunk az orbáni elnyomás és az elhallgattatás elleni harcunkban! Ha tudtok, akár csak pár ezer forinttal is támogatni minket ebben, azzal ezt a küzdelmet segítitek!

Meg is adta a képviselő ehhez a Párbeszéd bankszámlaszámát, a közleménybe pedig az "adomány" szót várja a párt.

 

Arról már Szabó nem beszél, hogy esetleg a képviselői fizetéséből, a neki járó költségtérítésből, a Párbeszédet megillető frakciókeretből, a pártnak járó állami támogatásból vagy a pártalapítványi pénzekből ki tudnák-e gazdálkodni a fenti összeget.

 

Ezt a cikket az Azonnali szállította.

 

(Az indexfotó-montázs képeinek forrása: Gyurcsány Ferenc és Szabó Tímea Facebook-oldala)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló