2024. június 23., Zoltán

Mindenki ügye

#ellenzék #parlament #kövér lászló

Kövér László faarccal nézte végig a parlamentben, ahogy a lemondását követelik

Kósa András/Azonnali.hu 2021.11.29. 16:23

Saját botrányos szavai miatt vonták felelősségre az Országgyűlés elnökét hétfőn.

azonnalipp

Ahogy az várható volt, Kövér László a Direkt36-nak kiszivárgott, a titkosszolgálatok vezetői előtt elmondott, az ellenzéket nemzetbiztonsági kockázatként jellemző beszéde volt a fő témája a hétfőn parlamentben elhangzott napirend előtti felszólalásoknak.

 

Tordai Bence a Párbeszéd részéről azzal kezdte, hogy „a Fidesz egyes számú párttagkönyvének tulajdonosa” hatalmával visszaélve arról győzködte a titkosszolgálatok vezetőit, hogy a Magyarországra leselkedő legnagyobb veszély az ellenzék. „Innentől kezdve jobban érhtert, miélt hallgatnak le minket, miért akarják szovjet típusú kompromatokkal lejáratni az ellenzék politikusait” – fogalmazott.

Tordai Bence szerint Kövér László demokráciához való viszonya az 50-es éveket idézi, a Fidesznek nem az a nemzetbiztonsági kockázat, hogy „kémeket telepítenek hozzánk Oroszországból, vagy Kínából, hanem az ellenzék,

azok, akik demokratikus eszközökkel akarják akadályozni a kormányt. „Szégyeljék magukat, tűnjenek el önnel kezdve a magyar közéletből – mondta. Dömötör Csaba a Miniszterelnöki kabinetiroda álamtitkára válaszában azt mondta, Kövér László személyesen is küzdött a diktatúra ellen Tordai Bencével szemben (Tordai Bence 8 éves volt a rendszerváltás idején – a szerk.), a házelnök szavait pedig kiforgatták.

 

Dömötör Csaba szerint Kövér László nem konkrét politikai szereplőkről, hanem két egymást kizáró világnézetről beszélt, ha az ellenzéki magára veszi, hogy önfeladó, akkor magára vessen. Majd Márki-Zay Pétert idézte, aki „sötétben tartott, trágyával etetett gombáknak nevezte a jobboldali szavazókat”. (A közös ellenzéki miniszterelnökjelölt egy fórumon beszélt arról, hogy a migrációval és a rezsicsökkentéssel „meg lehet nyerni egy választás, amíg a választókat sötétben tartjuk és trágyával etetjük” - a szerk.) Dömötör Csaba szerint ez a szavazók sértegetése, de ők erre sosem válaszolnak.

 

Megint a városházáról

 

Dömötör ezek után a fővárosi városházi ingatlaneladásokról beszélt, Bajnai Gordont idézve, aki városházi cápákat említett egy még tiszázatlan körülmények között rögzített beszélgetésben. Varga Zoltán (DK) szerint „az elmúlt időszak politikatörténetének egyik legaljasabb mondata hagyta el a házelnök száját”, ami miatt Kövér Lászlónak le kellett volna mondania.

 

A kijelentésekkel a DK képviselője szerint a fidesz Országos Választmányának elnöke ellenzéki szavazók millióit sértette meg, ehhez képest semilyen következméányel nem kell számolnia, ami végtelenül elkeserítő. Varga szerint a nemzetbiztonsági szolgálatok alkotmányos kötelessége lenne a pártsemleges működés.

De legalább egy dolog mindenki számára bizonyos lehet szombat óta: „a NER figyeli meg titkosszolgálati módszerekkel az ellenzéket, a sajtót”.

Orbán Balázs a Minisztrerelnökség államtitkára szernt Varga Zoltán nem mondott igazat, de azt nem fejtette ki, hogy miért állítja ezt. Majd felidézte, hogy a Gyurcsány-kormány alatt egy alkalommal az orosz titkosszolgálatok képviselőit engedték be a magyar nemzetbiztonsági hivatalba. Egyébként pedig Gyurcsányék lövettek 2006-ban, most pedig eladnák a budapeti városházát.

kövér-mti-Kovács Tamás
Fotó: Kovács Tamás / MTI

Tóth Bertalan is azzal kezdte, a Fidesz soha nem látott erkölcsi mélységbe süllyedt a kiszivárgott beszéddel, ilyet egy állami vezető a titkosszolgálatiok vezetése előtt nem mondhat. Az MSZP társelnöke szerint a valódi kockázatot a magyar nemzetre az jelenti, hogy százmilliárdokat tolnak ki alapítványokba, százmilliókat egy Kövér Lászlóhoz tartozó alapítványba, miközben a magyar emberek az Unió legszegényebbjei közé tartoznak.

Neki Rétvári Bence válaszolt „kardlapozó, szemkilövető baloldalt” emlegetve, „izzadtságszagú próbálkozásnak nevezve” azt, hogy az ellenzék Kövér László lemondását követeli.

Szerinte Kövér László szavaiban nincs semmi újdonság, a házelnök korábban már nyilvánosan is elmondta, hogy az ellenzéket nem sokra tartja.

Rétvári Bence szerint a magyar emberekre az ellenzék jelentette az igazi veszélyt, amikor a keleti vakcinákkal szemben aláásták a bizalmat. „Ha önök komrányon lennének, most a parlamentet adnák el” – mondta.

 

„Eljutottunk az államhatalom szívéhez”

 

A Jobbik részéről Brenner Koloman szólalt fel, ő azzal kezdte, a Fidesz az elmúlt 12 évben megszállta a magyar államhatalmat, „és most eljutottunk az államhatalom szívéhez, a titkosszolgálatokhoz is”, szörnyű, hogy ez lett az 1989-es Fideszből, Orbán Viktorból.

 

Mára a Fidesz szabadság helyett félfeudális rendszert éptett ki a kistelepüléseken, miközben még szegénység is van uniós mércével mérve. Brenner Koloman szerint jövőre minden magyar embert képviselő kormány állhat fel, és bíznak benne, hogy ehhez a titkosszolgálatok is lojálisak lesznek.

 

Dömötör Csaba válaszában azt mondta,

az ellenzék előre a körülményekre akarja fogni a választások elveszítését.

A Jobbikot pedig nem zavarta például, hogy baloldali politukusok „betörtek a köztévébe”. A magyarok jólétéért pedig rengeteget tett a kormány az államtitkár szerint. Simicskó István a KDNP nevében azt mondta Kövér László csak az igazságról beszélt. „Válaszában” Rétvári Bence ismét a városháza esetleges eladását emlegette.

 

Ezt a cikket az Azonnali szállította.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló