2022. augusztus 17., Jácint

Mindenki ügye

#migráns #ukrajna #kovács zoltán #menekült #háború

Kovács Zoltán: Bármennyi menekültet befogadunk

Nagy Donát 2022.03.25. 08:48

Zavarba ejtő fordulat a kormánykommunikációban: nincs felső korlátja a menekültek számának, az államtitkár szerint jöjjenek csak.

Még mindig nehéz megszokni, hogy a kormánytól több év gyűlölet- és migránskommunikáció után ilyeneket hallani. Egy fideszes választó biztosan kapkodja a fejét, vagy álhírnek fogja tartani, pedig Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár tényleg az összes menekült befogadásáról beszélt.

Több mint ötszázezer menekült érkezett Magyarországra az elmúlt hónapban, a mostani a valaha volt legnagyobb humanitárius segélyakció Magyarországon. A második világháború óta nem láttunk ennyi menekültet

– mondta az MSNBC-nek adott interjújában, amit a Telex szemlézett.

 

 

Kovács szerint ez a szám ráadásul még nőni fog, de Magyarország felkészült,

nincs sem felső határ, sem korlát a menekültek számát és az eszközöket illetően sem.

Az interjúban érintették az Európai Bizottság kritikáit is, miszerint a magyar kormánynak többet kellene tennie a korrupció ellen, a sajtószabadság előremozdításáért, illetve az LMBTQ-jogok tekintetében. Kovács szerint azonban ezek a kritikák alaptalanok és politikai természetűek, a Magyarországnak járó források viszont nem tarthatóak vissza politikai okokból.

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Magyarország továbbra is blokkolja, hogy fegyverek haladhassanak át a magyar-ukrán határon a védekezők megsegítésére.

 

Címlapkép: MTI/Balázs Attila

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló