2023. június 5., Fatime

Mindenki ügye

#korrupció #völner pál #schadl györgy #sikkasztás

Korrupciós botrány: újabb gyanúsítottjai vannak a Völner–Schadl-ügynek

Székely Zoárd 2022.04.27. 01:11

Többen beismerő vallomást tettek, de azt nem tudni, pontosan hányan.

Újabb két személyt hallgatott ki gyanúsítottként a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF), így már 15 gyanúsítottja van a Völner–Schadl-ügynek – értesült a 24.hu.

A nyomozóhatóság tájékoztatása szerint a korrupciós ügy gyanúsítottjai közül többen is beismerő vallomást tettek, de azt nem tudni, pontosan hányan.

150 millióért akarta elsimítani egy iskola problémáit Schadl György és Völner Pál

Völner Pál volt államtitkár és Schadl György, a végrehajtói kar letartóztatott vezetője tavaly egy oktatási intézmény útjait is egyengette annak érdekében, hogy az iskolának ne kelljen kifizetnie a rá kirótt 90 millió forintos büntetést, és hogy rendben legyenek az engedélyei is - számolt be róla az rtl.hu. Az ügyet Schadl egyik barátja, R.

A KNYF szerint továbbra is három személy – köztük Schadl György, a végrehajtói kar elnöke – van letartóztatásban május 8-ig, a többi gyanúsított szabadlábon védekezhet.

 

A vád szerint a hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsított volt államtitkár, Völner Pál három éven át kapott rendszeresen kenőpénzt – összesen több mint 80 millió forintot – a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől. Schadl György az ügyészség szerint több mint 880 millió forint illegális jövedelemre tett szert az államtitkárral kialakított korrupciós kapcsolata révén.

 

 

Címlapfotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló