2021. szeptember 26., Jusztina

Mindenki ügye

#vakcina #oltóanyag #koroanvírus #védoltás #pfizer #moderna

Koronavírus – Hétfőig 71 ezer embert oltottak be Magyarországon

2021.01.11. 12:43

Kedden két újabb vakcinaszállítmány érkezik.

Az Operatív Törzs hétfői online sajtótájékoztatóján dr. Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) osztályvezetője a Telex beszmolója szerint elmondta: december 26. óta 71 ezer oltást adtak be Magyarországon, akik közül 6642 ember idősotthon lakójaként vagy dolgozójaként kapta meg a vakcinát.

 

Eddig az országba 79 ezer ember beoltására elegendő oltóanyag érkezett, amit keddre el is használnak. Ugyanakkor kedden két újabb szállítmány is jön a koronavírus elleni vakcinákból: a Pfizertől újabb 39 ezer ember beoltására elegendő, a Modernától pedig 3600 ember beoltására elég oltóanyag. Galgóczi elmondta: mindkét gyártó vakcinája ugyanazzal a technológiával készül, ezért lényeges különbség nincs a felhasználásukkal kapcsolatban.

 

Galgóczi Ágnes
Galgóczi Ágnes (Fotó: koronavirus.gov.hu)

 

 

Egyelőre az idősotthonok és az egészségügyi dolgozók beoltása folytatódik, de közben már elkezdődött a felkészülés a rendvédelmi dolgozók beoltására is.

 

Ahogy arról az Egri Ügyek is beszámolt: korábban ugyan azt mondták, nem szükséges az előzetes regisztráció, de a napokban kiderült, hogy valójában aki kéri az oltást, az kénytelen lesz megadni az adatait a vakcinaoldalon. Ezzel kapcsolatban az NNk osztályvezetője kérdésre válaszolva elmondta: azért kötelező regisztrálni az oltáshoz – annak ellenére, hogy az ország teljes felnőtt lakosságának beoltására elegendő vakcinát kötött le Magyarország –, mert annak beadása önkéntes, a kapcsolatfelvétel pedig a regisztráció alapján zajlik.

 

(Indexkép: Komka Péter / MTI)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló