2021. december 6., Miklós

Mindenki ügye

#gulyás gergely #ingyenes parkolás #kormányinfó

Gulyás Gergely: pünkösdhétfő után megszűnik az ingyenes parkolás

Barna Benedek 2021.05.20. 11:10

Nem hosszabbítják meg.

A csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely arról beszélt, hogy várhatóan a pónkösdi hétvégén el fogjuk érni az 5 millió beoltottat (amelyhez már korábban a nyitás következő szakaszát kötötték), a kormány újabb intézkedésekről tárgyalt, és ezeknek az elfogadására tesz javaslatot pénteken az Operatív Törzsnek, amely reggel fog ülésezni a miniszterelnökkel. Orbán Viktor fogja ismertetni péntek délelőtt az ott hozott döntéseket.

 

Az viszont a Miniszterelnökséget vezető miniszter közlése szerint már véglegesnek tekinthető, hogy az ingyenes parkolást, amely a hétvégén lejárna, nem hosszabbítja meg a kormány, pünkösdhétfőn még nem lesz fizetős, de jövő keddtől igen. Szintén döntött arról a kormány, hogy a hitelmoratóriumot a jelenlegi szabályok szerint hosszabbítják meg augusztus végéig, és ezt követően is szeretnének egy hosszabb átmeneti időszakot, hogy aki akar, benne maradhasson.

 

Emellett azt is eldöntötték, hogy a további brüsszeli vakcinabeszerzésben, mivel várhatóan le fog lassulni az oltási program az 5 milliós  átoltottság elérése után, úgy számolnak, hogy 6 millióig lehet talán eljutni, ahhoz pedig van elég oltóanyag. Még ahhoz is, hogy ősszel esetleg újra elkezdhessenek oltani.

Gulyás MTI fotó Botár Gergely
Fotó: Botár Gergely / MTI

 

(Indexotó: pexels.com)

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló