2024. május 20., Bernát Felícia

Mindenki ügye

#mol #benzinkút #tankolás #hatósági ár #benzinárstop

Kódolva vannak a viták és a veszekedés a benzinkutakon az új tankolási rend miatt

Kósa András/Azonnali.hu 2022.05.27. 14:22

A pénztáros elkéri az autó forgalmiját, vagy megnézi a kameraképet, és az alapján pötyögi be a hatósági-, vagy a szabad árat a gépbe. De mi van, ha a vevő ezt nem fogadja el?

azonnalipp

Rendkívül bonyolulttá teszi a tankolást, hogy péntektől csak a magyar rendszámú autók jogosultak a 480 forintos literenkénti hatósági benzinárra. Az Azonnalinak a MOL egyik korábbi vezető munkatársa nyilatkozott név nélkül a várható tapasztalatokról. A nagyobb töltőállomásoknál valószínűleg nem lesz gond.

Ha van annyi kútoszlop, hogy külön kútoszlopon tudják kiszolgálni a vevőket, külön a támogatottakat, külön a piaci árasokat, kevesebb lehet a probléma. Azonban biztosítani kell azt, még tankolás előtt, hogy külföldi rendszámú autó ne tankoljon árstopos kútoszlopról. Ehhez emberi beavatkozás kell, a humán erőforrás nagyon korlátozott a kutakon, mióta franchise rendszerben működnek”

– mondta.

 

"Így a benzinkutak vezetői majd felvesznek egy biztonsági őrt, aki maga tereli a tankolni vágyókat a megfelelő kútoszlophoz? Adott a konfliktus" – fogalmazott. Ahol egy kútoszlopról szolgálják ki a két árú terméket, ott a kasszásnak kell eldöntenie, hogy jogos-e az alacsonyabb ár. De mindenképpen kézzel be kell avatkozni a rendszerbe.

Ha a vevő nem járul hozzá a magasabb áron történő vásárláshoz, akkor mi van? Fizetés nélkül nyilván nem mehet el. Vagy, ha kiderül, hogy bár külföldi rendszámú az autó, de mégis jogosult a hatósági árra, akkor visszáruzzák a pénztárgépben az egészet beütik az alacsonyabb árat?”

– sorolta a lehetséges problémákat.

 

Szerinte két megoldás lehet: szoftveresen telepítik a rendszerbe a felségjelzést és akkor az automatikusan az alacsonyabb árat számolja. Ehhez az kell, hogy a bizonylat kiállítása előtt a vevő közölje a rendszámot, a pénztáros ellenőrizze le a kamerán és ez alapján választja ki a megfelelő vevőkódot. A másik, hogy manuálisan kell kiválasztani a kedvezményt, de ez sok hibát generálhat.

 

(Ezt a cikket az Azonnali szállította.)

 

 

Indexfotó: pixabay.com

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló