2024. július 13., Jenő

Mindenki ügye

#járvány #magyar orvosi kamara #lezárás

Rövid, de nagyon szigorú zárásra van szükség az Orvosi Kamara elnöke szerint

ugytudjuk.hu 2021.03.23. 18:02

Kincses Gyula úgy nyilatkozott, hogy most az élelmiszerbolton, patikán kívül gyakorlatilag mindent be kellene zárni.

Az oltás lesz az, ami miatt május-júniusban ki lehet nyitni. De aki a jövő héten megkapja az oltást, annak semmi sem garantálja, hogy ezen a héten nem kerül kórházba vagy intenzív osztályra

– nyilatkozta Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke az InfoRádiónak.

 

A kamara legutóbbi közleményében már azzal a kéréssel fordult a lakossághoz, hogy mindenki csak rendkívül indokolt esetben hagyja el az otthonát, a kormánytól pedig azt kérte, hogy azonnal korlátozzák az üzletekben egyidejűleg tartózkodó vásárlók számát.

Inkább legyen egy rövid, de nagyon szigorú zárás, mint elhúzódóan egy félig zárt és félig eredményes világ

– emelte ki Kincses, majd hozzátette, hogy most és minden nap minden ember személyes felelőssége a védekezés, hogy ne fertőződjön meg.

KincsesGyula-Vilaggazdasag-KallusGyorgy
Kincses Gyula (Fotó: Kallus György / Világgazdaság)

Élelmiszerbolton, patikán kívül gyakorlatilag mindent be kellene most zárni. Drogéria minek? Az alapvető tisztálkodási, higiéniás felszerelések mind kaphatók az élelmiszerboltokban is. És az emberek szervezzék észszerűen a vásárlásukat, ne legyen az, hogy ma berohanok egy vajért, holnap egy kiló kenyérért, hanem heti bevásárlásokat szervezzenek, minimalizálják a boltban való tartózkodást!

– fogalmazott a MOK elnöke, aki szerint a barátoknak most szerinte skype-on kellene egymást felhívniuk azért, hogy „jövő húsvétkor legyen kit meglocsolni azok közül, akiket szeretünk”. Emellett hangsúlyozta, hogy muszáj a csoportosulást kerülni, beleértve a tömegközlekedést is.

A számok sajnos minket igazolnak – két nap alatt meghalnak annyian, mint a tavaly tavaszi hullámban összesen –, a helyzet súlyossága változtat a közgondolkodáson és az intézkedéseken is. Mi Facebook-lájkokat nem gyűjtünk

– mondta Kincses, aki úgy véli,

két hét durva szigor elég lenne egy olyan járványhelyzetben, amilyen nem volt az elmúlt ötven évben.

Via ugytudjuk.hu

 

(Indexfotó: Pixabay)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló