2023. február 2., Karolina Aida

Mindenki ügye

#orbán viktor #fizetés #miniszterelnök #fizetésemelés

Kétmillió forinttal emelnék Orbán Viktor fizetését

Barna Benedek 2022.06.03. 17:27

Több mint duplájára emelnék a kormányfői illetményt, ami mellett

 

A mostani 1,5 millióról havi bruttó 3,5 millióra emelné Orbán Viktor miniszterelnöki tiszteletdíját egy frissen benyújtott salátatörvény – szúrta ki a HVG.

 

A kormány nevében Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter nyújtotta be pénteken a 61 oldalas javaslatcsomagot, amelynek egyik pontja úgy módosítja a kormány tagjainak jogállásáról szóló jogszabályt, hogy előírja: a kormányfő havi illetménye megegyezik a házelnök tiszteletdíjának összegével.

orbán-mti-soós-lajos
Fotó: Soós Lajos / MTI

 

"Ez a változtatás jelentős előrelépés a friss vagyonbevallását is szinte üresen beadó, vagyontalan miniszterelnök számára, hiszen így a fizetése azonnal több mint a duplájára nő" – jegyezte meg a hvg.hu cikke (ahogy azt portálunk is megírta, a kormányfőnek hivatalosan egy forint megtakarítása sincs).

 

A jövőben tehát Orbán miniszterelnökként ugyanannyit keres majd, mint Kövér László, az Országgyűlés elnöke. Orbánnak ráadásul a havi bruttó 3,5 milliós kormányfői fizetés mellé a havi bruttó 1,3 milliós képviselői alapdíj is jár, így az emeléssel összesen bruttó 4,8 millió lehet a bére.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló