2024. április 25., Márk

Mindenki ügye

#orbán viktor #pénz #vagyonnyilatkozat

Orbán bevallotta: szinte nincstelen

Nagy Donát 2022.06.02. 08:01

Se autója, se cége nincsen, egy háza és egy fél lakása a vagyona. Egy fizetésből tengődik.

 

Az elmúlt időszakban sem tudott félretenni Orbán Viktor, ez derült ki a miniszterelnök legfrissebb vagyonnyilatkozatából, amelyet a Telex vizsgált meg alaposabban.

 

Az még oké, hogy a közel 20 oldalas dokumentum szerint hajója, repülője és egyéb úri huncutsága sincsen, de még egy autót sem birtokol. Sőt, saját bevallása szerint egyetlen céghez sincs köze. A miniszterelnöki és képviselői tiszteletdíján kívül más juttatást vagy nagyobb értékű ajándékot sem kapott.

 

Orbán Viktor ennek ellenére nyugodtan alszik, nincsen tartozása, kifizették a feleségével a 2002-ben felvett 20 millió forintos jelzáloghitelt.

Viszont sajnos egy forint megtakarítása sincs.

Tavaly egyébként Orbán még arról vallott, hogy ugyan pénze továbbra sem volt, de 2020-ban a lakáshiteléből 1,2 millió forintot már abban az évben is törlesztett. Megelőző évben fordult elő először olyan, hogy egy forintot se írt be a miniszterelnök a vagyonnyilatkozatába – itt a mindenkori képviselői alapdíj hathavi összegét meghaladó megtakarításokat kell feltüntetni.

 

Pedig 2018-at még 1,39 millió forinttal zárta Orbán, 2017 végén pedig 993 ezer forint volt a bankszámláján.

 

Címlapkép: MTI

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló