2024. április 17., Rudolf

Mindenki ügye

#érettségi #iskola #koronavírus #szóbeli

Két év kihagyás után idén újra lesz szóbeli érettségi

Nagy Donát 2022.02.08. 08:46

A maszkviselésről az intézmények dönthetnek majd.

2021-ben és 2020-ban a koronavírus-járvány miatt csak írásban vizsgáztak a végzős középiskolások, idén azonban - omikron ide vagy oda - visszaállhat a korábbi vizsgarend, írja az Eduline. A cikk szerint eözben egy végzős osztály petíciót indított a szóbelik eltörléséért, eddig 12 ezren csatlakoztak hozzájuk.

d__vg20200506007-e1610121657180-1140x643
Fotó: Varga György / MTI

 

Jelenleg nincsenek érvényben rendkívüli szabályok az érettségi vizsgákra

- ezt a választ küldte az Eduline kérdésére az Oktatási Hivatal (OH), akik arra voltak kíváncsiak, hogy a koronavírus-járvány miatt idén is elmaradnak-e a tavaszi szóbeli érettségi vizsgák, vagy két év után ismét érettségizhetnek majd szóban a végzős középiskolások.

A válasz elég szűkszavú, de az azért kiderül: az oktatási kormányzat egyelőre azzal számol, hogy kétéves kihagyás után újra megtartják majd a szóbeli vizsgákat júniusban.

Erre utal az is, hogy az OH néhány napja közzétette a tavaszi érettségi járványügyi szabályait, és ebben a rövid dokumentumban külön kitérnek a szóbelikre: az írásbeliken marad a 1,5 méteres távolság és a tízfős létszámkorlát termenként, és a szóbelin is tartani kell majd a távolságot. A maszkviselést központilag nem teszik kötelezővé, erről az iskolák dönthetnek majd.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló