2024. február 25., Mátyás

Mindenki ügye

#oltás #ungár péter #szombathely

Keresztbe tett a kormány a tömeges oltásoknak egy magyar városban

ugytudjuk.hu 2021.03.13. 10:23

Hiába hozott volna létre az ellenzéki önkormányzat oltópontokat, ez nem tetszett a Fidesznek.

Ungár Péter, az LMP Vas megyei országgyűlési képviselőjének közleményében a kormányt vádolta azzal, hogy pusztán politikai indokokból akadályozza az önkormányzati oltópontok létrehozását Szombathelyen, ahol a 2019-es önkormányzati választások óta ellenzéki vezetésű a városháza, Nemény András polgármesterrel az élen. "Az országban egyedülálló módon szervezte meg a háziorvosok által történő tömeges oltást a Nemény András polgármester által vezetett szombathelyi önkormányzat." - írta Ungár.

 

Csakhogy most úgy néz ki, hogy hiába dolgozták ki a rendszert, hiába áll startra készen az önkormányzati dolgozók hada azért, hogy minél több szombathelyi, minél gyorsabban be legyen oltva, a kormányhivatal egyszerűen nem kíván engedélyt adni az oltópont használatba vételére. Teszi mindezt úgy Ungár szerint, hogy Harangozó Bertalan kormánymegbízott nem veszi fel a telefont a polgármesternek.

ungár péter

"Teszik mindezt úgy, hogy Hende Csaba nemrég még egy olyan indítvány támogatására kérte a szombathelyi politikai szereplőket, amiben arra szólít fel, hogy lényegtelen milyen vakcinával, de minél több ember legyen beoltva. Márpedig erre pont az önkormányzati oltópont teremtene lehetőséget. Ha maradt tisztesség Hende Csabában és a Fidesz-frakció tagjaiban, akkor felhívják Harangozó Bertalant, aki párttársainak talán felveszi majd a telefont, és elmondják, hogy kicsinyes viselkedésével az emberek egészségét veszélyezteti" - írta Ungár.

"Mert az nem lehet, hogy csak azért gátoljon valamit a kormány helyi megbízottja, mert az megmutatná, hogy Nemény András alkalmas és jó vezetője Szombathelynek. Ha ez mégis így lenne akkor kiderülne: Hende Csabának és a Fidesznek fontosabb a pártpolitikai haszonszerzés, mint az emberek egészsége." - fogalmazott az LMP képviselője.

Egerben egyébként nem készül az önkormányzat oltópontok kialakítására, mivel a kormány Mirkóczki Ádám polgármesterrel sem egyeztet a tömeges oltások megszervezéséről.

 

via ugytudjuk.hu

 

(Ungár Péter az Egri Ügyek kiadójának résztulajdonosa)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló