2021. június 16., Jusztin

Mindenki ügye

#koronavírus #járvány #vakcina #védőoltás #szputnyik v

A népegészségügy engedélyezte az orosz vakcinát, lehet azzal is oltani itthon

2021.02.07. 14:07

Újabb oltóanyag kapott zöld utat.

"A Nemzeti Népegészségügyi Központ befejezte a Szputnyik V oltás esetében a feltételül szabott hatósági vizsgálatokat, amelyek alapján megállapította, hogy a vakcina gyógyszerminőségi tekintetben a gyártói specifikációnak megfelelt, immunbiológiai szempontból pedig embereken alkalmazható" – posztolta Kásler Miklós humánminiszter a Facebook-oldalára vasárnap kora délután.

 

A bejegyzésben, amelyet a 444.hu szúrt ki, az emberi erőforrások minisztere megállapította, hogy

 

ezzel a Pfizer/BioNTech, a Moderna, és az AstraZeneca vakcinája után újabb oltóanyag kapta meg az engedélyt a magyarországi használatra. Így mostantól négy vakcina áll rendelkezésünkre a koronavírus elleni harcban.

 

A Nemzeti Népegészségügyi Központ befejezte a Szputnyik V oltás esetében a feltételül szabott hatósági vizsgálatokat,...

Közzétette: Kásler Miklós – 2021. február 7., vasárnap

 

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) január végén adott ideiglenes használatbavételi engedélyt az orosz vakcinára, majd Szijjrtó Péter bejelentette, hogy egymillió ember beoltásához elegendőt (kétmillió adagot) vásárolunk belőle, a héten 40 ezer adag már meg is érkezett.

 

Ezt követően Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara levélben fordult az OGYÉI-hez, amelyben azt írták,"nem tudja tiszta lelkiismerettel ajánlani" a készítmények alkalmazását. Ezután Szentiványi Mátyás, az OGYÉI vezetője ezt követően azt ígérte, hogy még azelőtt nyilvánosságra hozzák, hogy elkezdődne az oltás. Majd szombaton Szentiványi már azt nyilatkozta, hogy jövő héten akár már olthatnak is az orosz vakcinával.

 

(Indexkép: MTI)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló