2022. augusztus 10., Lőrinc

Mindenki ügye

#egészségügy #egészségügyi törvény #felmondás

Június közepétől már újra felmondhatnak az egészségügyi dolgozók és a rendőrök

Székely Zoárd 2021.06.08. 11:06

Megszűnik a tilalom.

Tavaly novemberben jelentek meg azok a kormányrendeletek a Magyar Közlönyben, amik kimondták, hogy az egészségügyi dolgozók a veszélyhelyzet ideje alatt nem élhetnek a rendes felmondás lehetőségével. A döntés miatt a Független Egészségügyi Szakszervezet a kormányhoz, a TASZ pedig az Alkotmánybírósághoz fordult, most azonban egy friss rendelettel megszüntették a korlátozást.

 

A hétfői Magyar Közlönyben található, június 15-én hatályba lépő kormányrendelet ugyanis kimondja, hogy hatályát veszti a felmondási tilalomról szóló korábbi határozat, amely kimondta:

Az Eszjtv. hatálya alá tartozó egészségügyi szolgáltatónál foglalkoztatott egészségügyi dolgozó és egészségügyben dolgozó az egészségügyi szolgáltatónál fennálló jogviszonyát – a rendkívüli megszüntetés kivételével – nem szüntetheti meg a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 478/2020. (XI. 3.) Korm. rendeletben kihirdetett veszélyhelyzet (a továbbiakban: veszélyhelyzet) ideje alatt.

Hatályát veszti a rendőrök felmondási tilalma is. Azt ezt szabályozó rendelet kimondta, hogy a rendvédelmi feladatokat ellátó szerv hivatásos állományának tagja a hivatásos szolgálati jogviszonyáról nem mondhat le a veszélyhelyzet ideje alatt. Június 15-től ez a korlátozás is megszűnik – szúrta ki a Telex.

 

A veszélyhelyzet azonban még marad, mert azt a kormánypárti többség meghosszabbította őszig.

 

Címlapfotó: MTI/Thibault Camus

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló