2024. június 22., Paulina

Mindenki ügye

#személyi jövedelemadó #nav #szja

Jelzett a NAV, március 18-áig kérhetik az adózók az szja-bevallási tervezet postázását

Csarnó Ákos - MTI 2024.03.13. 14:31

Március 18-áig kérhetik az szja-bevallási tervezet postázását azok az adózók, akik nem szeretnének az online ügyintézés lehetőségével élni - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-nek küldött közleményében.

 

A tájékoztatás szerint ennek igénylésére több módon is lehetőség van.

 

Az ügyfelek adóazonosító jelüket és születési dátumukat a 06-30/344-4304-es telefonszámon, SMS-ben is megadatják az SZJA (szóköz) adóazonosítójel (szóköz) ééééhhnn formában.

 

Az adózók kérhetik a tervezet postázását telefonon a 1819-es hívószámon vagy levélben.

 

Az szja-bevallási tervezet megtalálható még a NAV honlapjáról elérhető webűrlapon és a BEVTERVK formanyomtatványon is. Mindegyik esetben szükséges az adóazonosító jel és születési dátum megadása.

 

A közlemény szerint az adózók május 21-ig kérhetik a dokumentum nyomtatását a NAV ügyfélszolgálatain.

 

Az adóhatóság emlékeztett: a munkavállalóknak, őstermelőknek, áfa fizetésére kötelezett magánszemélyeknek és egyéni vállalkozóknak is készül tervezet, ami legkésőbb március 15-étől elérhető, legegyszerűbben a NAV eSZJA-oldalán vagy ügyfélportálján.

 

Az szja 1+1 százalékának felajánlásáról az említett felületeken elektronikusan, vagy papíron is lehet rendelkezni május 21-éig, eddig van lehetőség az szja-bevallási tervezetek esetleges módosítására, illetve kiegészítésére is - tájékoztatott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

 

indexkép: Getty Images

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló