2024. április 17., Rudolf

Mindenki ügye

#jakab péter #pedofiltörvény #homofóbia

Jakab Péter a melegellenes pedofiltörvény megszavazásáról: az ellenzék egységes, de nem egyhangú

Tóth Csaba Tibor 2021.06.17. 12:54

Ne ijedjünk meg ettől, kiváltképp, ha sokszínű, sokhangú Magyarországot szeretnénk – írta közösségi oldalán a Jobbik-elnök.

szallitotta_azonnali_1@2x

Facebook-oldalán reagált Jakab Péter, a Jobbik elnöke azokra a kritikákra, amik azért érték, mert a hétpárti ellenzékben együttműködő pártja a pedofilok súlyosabb büntetése és a gyermekvédelem fontossága érdekében megszavazta azt a fideszes törvényt, ami a pedofil bűncselekményeket és gyermekbántalmazást összemossák a homoszexualitással, és módosítókkal a homoszexuálisok ügyében történő felvilágosító munkát, és médiamegjelenéseket is illegálissá teszi 18 éven aluliak számára.

 

Jakab reakciójában úgy fogalmazott, azt természetesnek tartja, hogy a mai magyar kormány „kirekeszti az ellenzéket a nemzetből”, de erre szerinte nem az a válasz, hogy most az ellenzék a véleménye miatt meg éppen a Jobbikot rekesztené ki, és ő maga is "rengeteg gyűlölködő üzenetet kap most" ellenzéki szavazóktól, szimpatizánsoktól.
 

A bejegyzésben a pártelnök egyértelműen leszögezte,

Nem ítélek el senkit és nem is rekesztek ki senkit se származása, se szexuális beállítottsága okán.

Ehhez azonban menten hozzátette:

Az iskolákban igenis szükség van arra, hogy a gyermekek felvilágosítást kapjanak hozzáértő szakemberektől a szexuális másságról. Tudjanak róla, fogadják el. De nem értek egyet ennek a népszerűsítésével.

Később azt is hangsúlyozta, szerinte az ellenzék erőssége az, hogy nagyon különböző vélemények is elférnek ebben a politikai csoportban, anélkül, hogy ez szétfeszítené az együttműködést, szerinte ez a kérdés is kezelhető így és reményét fejezi ki, hogy megoldható elvi vitáról van csupán szó.

 

 

A Jobbik már a keddi végszavazás előtt bejelentette, a homofób jellegű módosítások ellenére támogatni fogják a törvényt. A pártközeli Alfahírnek válaszolva akkor Jakabék kijelentették, elismerik, hogy a fideszes törvényjavaslat "csapda", de elfogadják, hiszen ha majd kormányra kerül az ellenzék, a problémás részeket amúgy is ki fogják venni a törvényből, addig meg szerintük megfelel.

 

A Jobbik igen szavazatait június 15-én, délután Csárdi Antal LMP-s képviselő (akit a Jobbik egyéni körzetében támogat) is megvédte, szerinte a párt országgyűlési képivselői az igen szavazattal "csupán az ellenállás egy másik formáját" alkalmazták.

 

A többi ellenzéki párt azonban egyértelműen az LMBT-embereket megalázó és másodrendű állampolgárként kezelő törvénynek tartja a most elfogadott jogszabályt, és bojkottálták a végszavazást. A parlamenten kívüli Momentum az előtt közvetlenül a Jobbikot és Jakab Pétert is erre kérte, mondván nem hinnék, hogy a Jobbik a Fidesz partnere szeretne lenni ebben a témában.

 

Ezt a cikket az Azonnali szállította.

 

(Indexfotó: Bruzák Noémi / MTI)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló