2021. május 11., Ferenc

Mindenki ügye

#általános iskola #óvodák #iskolanyitás

A kormányszóvivő nyugodt szívvel tette ki a gyerekét az iskolánál hétfő reggel

ugytudjuk.hu 2021.04.19. 12:16

Szakmai szervezetek és szülők is tiltakoztak az iskolanyitás ellen, Szentkirályi Alexandra viszont megmagyarázta, miért nem gond szerintük a járvány tetőzésekor újranyitni az alsó tagozatokat.

"A kormány mindent megtett, hogy az iskolák alsó tagozatai biztonságosan kinyithassanak hétfőn" - közölte Szentkirályi Alexandra a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

 

A kormányszóvivő azzal kapcsolatban, hogy hétfőn újra jelenléti oktatás van az általános iskolák alsó tagozatain, elmondta: ő alsós gyermekét nyugodt szívvel tette ki az iskola előtt reggel.

 

Felidézte, az elmúlt hetekben beoltották azokat az iskolákban, óvodákban és bölcsődékben dolgozó pedagógusokat, akik ezt kérték, és fertőtlenítették az iskolákat, a nyitás után pedig visszatérnek a korábbi protokollok, mint a testhőmérséklet-mérés, a fertőtlenítés, a távolságtartás.

 

Szentkirályi Alexandra felhívta a figyelmet arra, hogy az alsó tagozaton a

fertőzés aránya fele, harmada a felső tagozatosnak, mert az alsósok csak néhány, állandó tanítóval vannak kapcsolatban, még nincs osztálybontás, nem keverednek a gyerekek.

A kormányszóvivő szerint "biztonságban tudhatja" gyermekét az, aki hétfőn elvitte az iskolába.

A  kormány mindent megtett annak érdekében, hogy minden lehetséges módon vigyázzunk a gyermekeinkre

- mondta.

szentkirályi-mti-bruzák-noémi
Fotó: Bruzák Noémi / MTI

 

Szólt arról is, hogy már minden harmadik magyar legalább egy oltást kapott, közel 1,4 millióan pedig a második oltásukat is megkapták. A kormány várakozásai szerint a hét közepén az oltottak száma elérheti a 3,5 milliót, a következő napon pedig kinyithatnak a teraszok, ami nem csak szimbolikus jelentőségű, "mert visszakapunk valamit a régi életünkből", de komoly segítség a vendéglátósoknak is.

 

Közölte, az uniós vakcinaszállítmányok késedelmes érkezése miatt tárgyaltak a kínai partnerekkel, ennek eredményeként a májusra esedékes szállítmány egy részét át tudták ütemezni áprilisra, így a 400 ezer áprilisra esedékes vakcina mellett 600 ezer, eredetileg májusban esedékes oltóanyagot is még ebben a hónapban szállít a kínai partner. Emellett várnak 280 ezer orosz vakcinát is.

 

Természetesen nem maradhatott ki a kormányzati propaganda kötelező panelje, az "oltásellenes baloldal" sem. Mint mondta: "A baloldal bár azt hangoztatja, a keleti vakcinák nem biztonságosak, egyre-másra oltatják magukat azokkal. A baloldal ebből is politikai hasznot akar húzni, még akkor is, ha emberek életét veszélyezteti" - állította.

 

(Via ugytudjuk.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló